Лайм

Як приготувати пікантний рибний суп з томатами і перцем: простий рецепт

Здивуйте своїх близьких у вихідні

Супи – невід'ємна частина обіднього меню та важлива складова щоденного раціону, особливо у холодну пору року. І якщо вам хочеться урізноманітнити повсякденне меню простою і смачною першою стравою, то спробуйте зробити щось небанальне, наприклад, гороховий крем-суп з куркою або грибну юшку. theLime також ділиться простим рецептом рибного супу з томатами та перцем.

Інгредієнти на каструлю 3 л: сьомга (500 г), картопля (4-5 шт.), морква (1 шт.), томати чері (12 шт.), солодкий червоний перець (1 шт.), гострий перець чилі (1 шт.), яйце (1 шт.), сіль, перець, паприка (1 ч. л.).

Фото: instagram.com/cook_with_me_at_home

Приготування:

Для приготування рибної юшки сьомгу або іншу рибу промиваємо, розрізаємо на декілька шматочків і викладаємо в каструлю. Заливаємо чистою відфільтрованою водою та доводимо до кипіння. Варимо на помірному вогні, періодично знімаючи піну, 20-25 хвилин.

Поки вариться бульйон, підготуємо овочі. Солодкий перець, картоплю, моркву промиваємо у проточній воді, очищаємо та нарізаємо кубиками.

Гострий перець очищаємо від насіння та дрібно ріжемо ножем.

На томатах чері робимо надрізи, заливаємо їх окропом на кілька секунд і акуратно знімаємо шкірку. Розрізаємо кожен на 4 частини.

Коли звариться риба, виймаємо її, відокремлюємо м'якоть від кісток та шкіри, рвемо або ріжемо її на порційні шматочки. Бульйон проціджуємо.

Читайте також: З вершками найкраще: як приготувати грибний суп із фрикадельками.

У готовий бульйон викладаємо нарізану картоплю та моркву, доводимо до кипіння і варимо рибний суп 10-15 хвилин, потім додаємо решту овочів. Перцю чилі можна покласти небагато, якщо ви не полюбляєте занадто гострі страви.

Після того, як все разом закипить, варимо ще 5 хвилин, додаємо спеції та шматочки сьомги.

В окрему миску розбиваємо яйце, трохи збовтуємо його виделкою і виливаємо в каструлю. У рибному супі з томатами та перцем повинні утворитися дрібні яєчні пластівці. Вимикаємо вогонь та знімаємо з плити.

За бажанням можна нарізати зелень і подавати суп із рибою, посипавши зеленню та зі шматочком лимона.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні