Лайм

Найкращі рецепти пісного меню: як приготувати смачні котлети без м'яса і яєць

Візьміть собі на замітку

27 лютого розпочався Великий піст-2023, тому багато господинь тепер дивуються, які страви приготувати, щоб зробити меню своєї сім'ї смачним та різноманітним. І якщо ви вже робили горохове пюре з карамелізованою цибулею або смачні голубці з грибами, побалуйте близьких різноманітними котлетами без м'яса. theLime підібрав прості рецепти для пісного меню.

Вівсяні котлети

Інгредієнти: вівсяні пластівці тривалого приготування (200 г), кип'ячена вода (200 мл), цибуля (1 шт.), картопля (250 г), панірувальні сухарі, спеції за смаком.

Приготування:

Заливаємо вівсянку кип'яченою водою на 30 хвилин, щоб вона набрякла. Тремо цибулю і картопля на дрібній тертці. Додаємо сіль, перець, гранульований часник або звичайний, хмелі-сунелі – все ретельно перемішуємо. Формуємо котлетки, обвалюємо в панірувальних сухарях. Обсмажуємо із двох сторін до рум'яності на сковороді з олією.

Фото: instagram.com/my.interest__

Читайте також: Як смачно приготувати тушковану спаржеву квасолю з овочами: простий рецепт.

Котлети із сочевиці з броколі та шпинатом

Інгредієнти: сочевиця (200 г), броколі (200 г), шпинат (50 г), перець, сіль, панірувальні сухарі.

Приготування:

Сочевицю промиваємо, замочуємо на 30 хвилин, потім відварюємо у підсоленій воді. Брокколі поділяємо на суцвіття, промиваємо і кидаємо в киплячу воду на 5 хвилин. Шпинат споліскуємо і дрібно рубаємо ножем разом із відвареною броколі. Перемішуємо все разом, додаємо сіль, спеції, формуємо котлети.

Фото: instagram.com/appetizing_melody

Читайте також: Не потрібно ні масла, ні яєць: рецепт пісного печива на розсолі з огірків чи помідорів.

Котлети з кабачків та картоплі

Інгредієнти: картопля (3 шт.), кабачки (3 шт.), часник (3 зубчики), цибуля (1 шт.), манна крупа (3 ст. л.), борошно (4 ст. л.), спеції по смаку.

Приготування:

Картоплю, часник і цибулю промиваємо у воді, очищаємо і подрібнюємо в м'ясорубці або за допомогою блендера.

Кабачки промиваємо і тремо на тертці. Додаємо в них сіль і залишаємо на декілька хвилин, щоб виділилася зайва волога. Віджимаємо їх.

Всі інгредієнти з'єднуємо та додаємо манку, борошно та спеції. Формуємо котлети та обкатуємо їх у борошні.

Викладаємо на деко, вистелене пергаментним папером. Запікаємо в духовці при температурі 180°С 40-45 хвилин.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні