Лайм

Що приготувати замість шарлотки: рецепт яблучного пирога з меренгою

Додайте до своєї колекції десертів ще один

Якщо ви полюбляєте рецепти з додаванням яблук, а ніжна шарлотка – один із найулюбленіших десертів, у нас є для вас свіжа ідея для кулінарних експериментів. Цього разу зробіть пиріг з меренгою та яблуками – ця страва приємно здивує вас простотою приготування та неповторним смаком.

Інгредієнти для тіста: вершкове масло - 150 г, жовтки - 2 шт, борошно - 200 г, крохмаль - 4 ст л, цукор - 100 г, розпушувач для тіста - 0.5 ч л, сіль - 1 дрібка. Для начинки: яблука - 5-6 шт, цукор - 3 ст л, вершкове масло - 20 г. Для меренги: білки - 4 шт, цукрова пудра - 80 г, лимонна кислота - 1 дрібка.

Фото: unsplash.com

Приготування: відділяємо білки від жовтків. В окрему ємність викладаємо м’яке вершкове масло, додаємо цукор. Добре все перемішуємо. Сюди ж додаємо жовтки, крохмаль. Ще раз все ретельно перемішуємо.

Читайте також: Улюблений смак дитинства: як приготувати класичні рогалики з повидлом.

Далі до цих компонентів додаємо розпушувач тіста, сіль та борошно (насипаємо його поступово). Замішуємо тісто, після чого ставимо його у холодильник на 30 хв.

Яблука чистимо та нарізаємо потрібними шматочками. На сковорідці розігріваємо шматочок вершкового масла, додаємо яблука та цукор. Тушимо всі складові до м‘якості.

У форму для випікання викладаємо тісто, робимо бортики. Далі ставимо у розігріту духовку випікатися тісто на 10 хв.

Фото: unsplash.com

Витягаємо з духовки, посипаємо тісто крохмалем, викладаємо начинку з яблук. Зверху посипаємо все цукром. Повторно відправляємо у духовку на 30 хв.

Читайте на тему: Смачна та ніжна, як суфле: рецепт сирної запіканки з маком.

Робимо меренгу: збиваємо білки, поступово додаємо цукрову пудру та лимонну кислоту. Збиваємо все це до стійких піків.

Викладаємо збиті білки зверху на яблука. Ставимо готуватися у духовку на 10-15 хв. Дістаємо, готово! Можна насолоджуватись ніжним смаком.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги