Лайм

Простий рецепт пісного меню: як приготувати голубці з грибами і пшоном

Зробіть їх на дозвіллі

27 лютого розпочався Великий піст-2023, який триватиме до півночі суботи 15 квітня. Чимало господинь у цей період намагаються зробити меню своєї сім'ї смачним і різноманітним, але водночас пісним. І якщо ви вже готували горохове пюре з карамелізованою цибулею або борщ без м'яса, побалуйте близьких голубцями з пшоном. theLime підібрав простий рецепт для пісного меню.

Інгредієнти: капуста (1 шт.), пшоно (250 г), гриби (1 кг), цибуля (2 шт.), морква (1 шт.), рослинна олія, томатний сік (200 мл).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Капусту промиваємо під проточною водою, знімаємо кілька верхніх листочків. Кип'ятимо воду в каструлі та викладаємо в неї капусту на кілька хвилин. Потім знімаємо з неї листя як на звичайні голубці, і розрізаємо їх навпіл.

Пшоно промиваємо в декількох водах, відварюємо до готовності.

Гриби споліскуємо у проточній воді, нарізаємо. Розігріваємо сковороду та обсмажуємо їх до готовності.

Читайте також: Як приготувати смачні голубці з картоплею: простий рецепт без м'яса.

Цибулю та моркву очищаємо, цибулю нарізаємо кубиком, а моркву тремо на великій терці. Підсмажуємо на сковороді до м'якості. Половину засмажки додаємо в начинку, а в другу частину додаємо томатний сік і випарюємо зайву рідину. Потім солимо і перчимо до смаку.

Змішуємо смажені гриби з пшоном та з овочевою засмажкою, доводимо до смаку за допомогою солі та спецій.

Накладаємо начинку в листки капусти і формуємо голубці. Викладаємо їх у каструлю і заливаємо водою (можна розбавити її з томатною пастою або кетчупом). Тушкуємо голубці з грибами до готовності.

Подаємо до столу апетитну страву та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/solomka_food

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину