Лайм

Простий рецепт пісного меню: як приготувати голубці з грибами і пшоном

Зробіть їх на дозвіллі

27 лютого розпочався Великий піст-2023, який триватиме до півночі суботи 15 квітня. Чимало господинь у цей період намагаються зробити меню своєї сім'ї смачним і різноманітним, але водночас пісним. І якщо ви вже готували горохове пюре з карамелізованою цибулею або борщ без м'яса, побалуйте близьких голубцями з пшоном. theLime підібрав простий рецепт для пісного меню.

Інгредієнти: капуста (1 шт.), пшоно (250 г), гриби (1 кг), цибуля (2 шт.), морква (1 шт.), рослинна олія, томатний сік (200 мл).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Капусту промиваємо під проточною водою, знімаємо кілька верхніх листочків. Кип'ятимо воду в каструлі та викладаємо в неї капусту на кілька хвилин. Потім знімаємо з неї листя як на звичайні голубці, і розрізаємо їх навпіл.

Пшоно промиваємо в декількох водах, відварюємо до готовності.

Гриби споліскуємо у проточній воді, нарізаємо. Розігріваємо сковороду та обсмажуємо їх до готовності.

Читайте також: Як приготувати смачні голубці з картоплею: простий рецепт без м'яса.

Цибулю та моркву очищаємо, цибулю нарізаємо кубиком, а моркву тремо на великій терці. Підсмажуємо на сковороді до м'якості. Половину засмажки додаємо в начинку, а в другу частину додаємо томатний сік і випарюємо зайву рідину. Потім солимо і перчимо до смаку.

Змішуємо смажені гриби з пшоном та з овочевою засмажкою, доводимо до смаку за допомогою солі та спецій.

Накладаємо начинку в листки капусти і формуємо голубці. Викладаємо їх у каструлю і заливаємо водою (можна розбавити її з томатною пастою або кетчупом). Тушкуємо голубці з грибами до готовності.

Подаємо до столу апетитну страву та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/solomka_food

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні