27 лютого розпочався Великий піст-2023, тому чимало господинь тепер у пошуках рецептів страв, щоб зробити меню своєї сім'ї смачним та різноманітним. І якщо ви вже робили капустяники з картоплею або печиво на розсолі з огірків або помідорів, цього разу побалуйте близьких сирниками з пшона. theLime ділиться з вами простим рецептом пісного меню.
Інгредієнти: пшоно (1 склянка), цукор (за смаком), лимонна кислота (2 ч. л.), ваніль, родзинки (за бажанням), борошно (0,5 склянки + для обвалювання).
Приготування:
Родзинки заливаємо окропом приблизно на 10-15 хвилин. Потім воду зливаємо і викладаємо їх на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
Щоб приготувати сирники без яєць та сиру, пшоно промиваємо у проточній воді, відварюємо його з водою у пропорції 1:2 до готовності.
Чекаємо, доки воно охолоне, і збиваємо блендером до однорідної маси. Потім додаємо цукор, родзинки, лимонну кислоту та ваніль, ретельно перемішуємо.
Читайте також: Простий рецепт пісного меню: як приготувати голубці з грибами та пшоном.
Додаємо в отриману масу приблизно 0,5 склянки борошна, знову перемішуємо і мокрими руками формуємо сирники.
Розігріваємо сковороду з антипригарним покриттям, потім зменшуємо вогонь. Смажимо сирники на сковороді з олією спочатку з одного боку до рум'яної скоринки, потім перевертаємо на другий.
Подаємо пісне блюдо з малиновим або будь-яким іншим варенням.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачні котлети без м'яса та яєць.
- Читайте також на theLime, як зробити розсипчастий плов з печерицями.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.