Лайм

Смачні сирники можна їсти навіть у піст: як приготувати їх без яєць і молока

Урізноманітніть своє меню під час Великого посту

27 лютого розпочався Великий піст-2023, тому чимало господинь тепер у пошуках рецептів страв, щоб зробити меню своєї сім'ї смачним та різноманітним. І якщо ви вже робили капустяники з картоплею або печиво на розсолі з огірків або помідорів, цього разу побалуйте близьких сирниками з пшона. theLime ділиться з вами простим рецептом пісного меню.

Інгредієнти: пшоно (1 склянка), цукор (за смаком), лимонна кислота (2 ч. л.), ваніль, родзинки (за бажанням), борошно (0,5 склянки + для обвалювання).

Фото: instagram.com/nataliazalevskaa

Приготування:

Родзинки заливаємо окропом приблизно на 10-15 хвилин. Потім воду зливаємо і викладаємо їх на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Щоб приготувати сирники без яєць та сиру, пшоно промиваємо у проточній воді, відварюємо його з водою у пропорції 1:2 до готовності.

Чекаємо, доки воно охолоне, і збиваємо блендером до однорідної маси. Потім додаємо цукор, родзинки, лимонну кислоту та ваніль, ретельно перемішуємо.

Читайте також: Простий рецепт пісного меню: як приготувати голубці з грибами та пшоном.

Додаємо в отриману масу приблизно 0,5 склянки борошна, знову перемішуємо і мокрими руками формуємо сирники.

Розігріваємо сковороду з антипригарним покриттям, потім зменшуємо вогонь. Смажимо сирники на сковороді з олією спочатку з одного боку до рум'яної скоринки, потім перевертаємо на другий.

Подаємо пісне блюдо з малиновим або будь-яким іншим варенням.

Фото: instagram.com/nataliazalevskaa

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні