Лайм

Що таке борошно Манітоба, яке все частіше використовують для випікання пасок

Приготуйте паску на цьому борошні

До світлого свята Великодня залишається ще кілька тижнів, проте господині вже замислюються про рецепти традиційної випічки. І якщо ви вже робили віденську паску, спробуйте приготувати паску з борошном Манітоба. theLime вирішив докладніше розповісти про нього, а також підготував простий рецепт.

Читайте також: Блогерка показала, як всього за одну годину приготувати смачну сирну паску.

Борошно Манітоба – це італійське борошно вищого ґатунку з м'яких сортів пшениці, з підвищеним вмістом білка та мінералів. З такого борошна виходить дуже еластичне, м'яке та повітряне тісто. Воно ідеально підходить для приготування різноманітної солодкої випічки: булочок, круасанів, панетоне і тортів.

Назва борошна походить від назви індіанського племені та провінції в Канаді, де традиційно вирощують цей сорт пшениці з високим вмістом глютену. Це дуже сильний тип борошна. Борошно Манітоба дозволяє виробляти довгі вистоювання тіста, до 18 годин.

Це борошно, як дуже сильне, можна змішувати з іншим менш сильним.

Фото: instagram.com/tuleneva.bakery

Інгредієнти на 3-4 паски (діаметр форми – 11-13 см): тепле молоко (60 г), куркума (0,5 ч. л.), сухі швидкодіючі дріжджі (9 г), цедра одного апельсина, цукор (80 г), мед (20 г), яйця (2 шт.), борошно Monitoba (400 г), жовтки (7 шт.), сіль (щіпка), вершкове масло (160 г), шоколадні дропси (100-150 г) або родзинки (200 г).

Читайте також: Справжній італійський панетоне на Великдень можна приготувати вдома: як це зробити.

До теплого молока додаємо куркуму, дріжджі, цедру апельсина, цукор, мед та яйця. Перемішуємо вінчиком до однорідності.

Для приготування такої паски знадобиться мука Манітоба з високим вмістом білка. Обов'язково просіюємо її та з'єднуємо з рідкою частиною.

До жовтків додаємо щіпку солі та перемішуємо, вводимо в тісто.

Перемішуємо спочатку лопаткою, а потім починаємо вимішувати на поверхні (борошном не присипаємо, тісто буде липнути, але згодом стане пружним та еластичним), вимішуємо 10-15 хвилин.

Тепер розкачуємо тісто в пласт і змащуємо дуже м'яким вершковим маслом, загортаємо, як на відео, і починаємо вимішувати до однорідності 35-40 хвилин.

Читайте також: Традиційний рецепт на Великдень: як приготувати пишну паску на теплому молоці.

Перекладаємо тісто в миску, накриваємо і залишаємо підходити в теплому місці на 1-2 години.

Коли тісто підійде, розкочуємо його і посипаємо шоколадом, сухофруктами (попередньо промиваємо родзинки, висушуємо та посипаємо борошном), складаємо, як на відео. Перекладаємо в миску та відправляємо підходити в тепле місце ще на 1 годину.

Ділимо тісто на 3-4 частини, формуємо кульки та перекладаємо у форму (заповнюємо 1/3 форми) та відправляємо на вистоювання на 2-3 години. Тісто, що підійшло, повинно заповнити всю форму.

Після того як паски добре підійдуть, відправляємо їх у розігріту до 170°С духовку на 40-45 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою. Даємо їм повністю охолонути та прикрашаємо так, як вам подобається.

Переглянути цей допис до Instagram

Смачні рецепти Фудбло (@polli_cooking)


Цікаві новини для вас:

  1. Паски-крафіни стали улюбленим рецептом на Великдень: як їх приготувати вдома.
  2. Як готувати закарпатську паску: рецепт на Великдень, який став святковим хітом.
  3. Блогерка показала, як готувати смачну глазур для паски, яка не липне і не кришиться.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

10 оптичних ілюзій, від яких "вибухає" мозок - перевірте себе

Оптичні ілюзії змушують наш мозок бачити те, чого немає в об’єктивній реальності - розгляньте ці 10 картинок

Шарлотка без цукру та борошна - рецепт дієтичної випічки

Шарлотка без цукру та борошна - чудова дієтична випічка, секрет приготування - замість борошна в ній вівсяні пластівці

Жодних плям і розводів: несподіваний продукт допоможе вимити вікна до блиску

Експерти розповіли, чим помити вікна без плям і розводів - допоможуть пакетики випитого чаю