Лайм

Як готувати закарпатську паску: рецепт на Великдень, який став святковим хітом

Спробуйте новий варіант паски

Незважаючи на те, що до святкування православного Великодня залишається ще багато часу, багато господинь вже підшукують цікаві рецепти, щоб дивувати свою родину. І якщо ви раніше пекли паски на 10 жовтках, цього разу спробуйте зробити закарпатську паску. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Хто відзначає Великдень 31 березня і чому дати відрізняються у католиків та православних.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти для опари: тепле молоко (100 мл), борошно (70 г), цукор (30 г), сухі дріжджі (10 г) або живі дріжджі (30 г).

Інгредієнти для тіста: борошно (410 г), яйце (1 шт.), жовток (1 шт.), цукор (30 г), сметана (50 г), тепле молоко (125 мл), сіль (10 г), розтоплене вершкове масло (45 г).

Інгредієнти для прикрашання: жовток (1 шт.), борошно, кунжут, зерна соняшнику, гарбуза, чіа тощо.

Приготування:

Для приготування опари беремо трохи тепле молоко, в борошно висипаємо дріжджі, перемішуємо. Якщо у вас живі дріжджі, додаємо їх одразу в молоко. Змішуємо борошняну суміш з молоком, додаємо цукор і перемішуємо вінчиком. Накриваємо чистим рушником або харчовою плівкою та залишаємо у теплому місці на 15 хвилин, щоб вона підійшла.

Тепер займемося приготуванням тіста. Просіюємо через сито борошно, додаємо в нього сіль, перемішуємо, щоб вона рівномірно розподілилася.

В окрему миску розбиваємо яйце, додаємо жовток та цукор. Перемішуємо вінчиком.

У миску з борошном додаємо опару, яєчну суміш, молоко, сметану. Все ретельно перемішуємо.

Потім у 2-3 етапи додаємо розтоплене вершкове масло. Замішуємо тісто спочатку силіконовою лопаткою, потім руками.

Читайте також: Як готувати паску, схожу на класичний італійський панетоне: рецепт Лілії Цвіт.

Вимішуємо тісто доти, доки воно не перестане прилипати до рук. Викладаємо його в миску, накриваємо харчовою плівкою. Чекаємо, поки воно підійде, потім обминаємо і знову чекаємо, поки підійде. Так потрібно зробити тричі.

Потім поділяємо тісто на кілька пасок, формуємо з кожної частини кулю та викладаємо у форму. Залишаємо, щоб воно підійшло у формі. Змащуємо верхівки жовтком.

Вмикаємо духовку на 180°С. Випікаємо паски за закарпатським рецептом приблизно 30-50 хвилин (залежно від розміру та потужності духовки). Після випікання залишаємо тісто "відпочити" у формі, потім дістаємо їх.

Цікаві новини для вас:

  1. Час готуватися до Великодня: популярний рецепт паски від Лілії Цвіт обожнюють у мережі.
  2. Як спекти італійську паску: рецепт ароматного панетоне з цедрою та сухофруктами.
  3. Крафіни все частіше готують на Великдень замість класичної паски: простий рецепт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні