Лайм

Смачно і бюджетно: як приготувати грибний жульєн з шампіньйонами і плавленим сиром

Смачна гаряча закуска для всієї родини

Жульєн - запіканка з грибів або курки та грибів під сиром, яку подають як у великій ємності, так і у спеціальних кокотницях. theLime підібрав для вас простий рецепт, який готується в порційному посуді. Жульєн з шампіньйонів у вершковому соусі та з апетитною сирною скоринкою обов'язково має потрапити у вашу кулінарну скарбничку.

Інгредієнти на дві порції: великі печериці (5-6 шт.), цибуля (1 шт.), олія (2 ст.л.), часник (2 зубки), чебрець (гілочка), сіль, перець, орегано (за смаком), вершкове масло (20 г), борошно (1 ч.л.), вершки 10-15% (200 мл), плавлений сирок (1 шт.), моцарелла (50 г).

Фото: instagram.com/cookingwithlove_18

Приготування:

Гриби добре промийте, цибулю очистіть від лушпиння. Потім печериці та цибулину наріжте кубиками.

Часник очистіть. Одну дольку подрібніть, другу - наріжте пластинами.

Сковороду розігрійте, налийте олію, додайте пластинки часнику, чебрець і добре прогрійте, щоб мало просочилося ароматами. Коли часник набуде золотистого кольору, приберіть його зі сковороди разом із чебрецем.

Читайте також: Як приготувати жульєн на листковому тісті: простий рецепт.

Далі закиньте цибулю та гриби, а через пару хвилин, коли цибуля стане прозорою, додайте подрібнений часник і вершкове масло. Обсмажуйте до золотистого кольору. На цьому етапі додайте в сковороду сіль, перець та орегано.

Потім висипте борошно і ретельно перемішайте. Вогонь зробіть мінімальним та влийте вершки. Коли суміш прогріється, додайте плавлений сир, бажано з вершковим смаком. Помішуйте, поки він не розчиниться і не з'єднається з іншими компонентами.

Візьміть кокотниці або невеликі порційні горщики. Викладіть грибну суміш, зверху посипте моцарелою, яку попередньо натріть на тертці. Поставте форми в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 10 хвилин. Подавайте з хрусткими тостами із цільнозернового хліба.

Фото: instagram.com/cookingwithlove_18

Раніше ми розповідали, як приготувати грибний жульєн з куркою та тягучим сиром та ніжним соусом.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні