Кожен із нас має улюблені страви, які асоціюються з безтурботним дитинством. У когось це тертий пиріг, в інших – рогалики з повидлом. Але якщо у вас залишилося небагато варення, можна приготувати просту та смачну випічку, використовуючи його. theLime підібрав простий рецепт пирога на кефірі.
Інгредієнти: яйця (4 шт.), сіль (0,5 ч. л.), цукор (0,5 склянки), рослинна олія (0,5 склянки), варення (1 склянка), кефір (1 склянка), сода (2 ч. л.), борошно (3 склянки).
Приготування:
У глибоку ємність розбиваємо яйця, додаємо до них сіль та цукор. Починаємо збивати міксером або за допомогою вінчика вручну. Збиваємо до тих пір, поки маса не збільшиться трохи в об'ємі та стане пишною.
Потім вливаємо рослинну олію і збиваємо ще раз.
В окремий посуд виливаємо кефір і додаємо соду. Перемішуємо і чекаємо приблизно 2 хвилини, поки маса не почне пінитися.
Читайте також: Що приготувати замість шарлотки: рецепт яблучного пирога з меренгою.
Потім у збиту яєчну масу додаємо варення, а також кефір із содою. Перемішуємо міксером на невеликих обертах. За бажанням можна додати в тісто горіхи або родзинки.
Наприкінці просіюємо через сито борошно і вимішуємо тісто до однорідності. За консистенцією воно має вийти як густа сметана.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом або рослинною олією. Виливаємо тісто у форму і ставимо в розігріту до 175°С духовку на 45-50 хвилин. Потім виймаємо пиріг на кефірі та чекаємо, поки він трохи охолоне.
Перед подачею пиріг із варенням можна посипати цукровою пудрою. Розрізаємо на порційні шматочки та подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати рогалики із маком на воді.
- Читайте також на theLime, як спекти шоколадно-сирний кекс.
Цікаві новини для вас:
- Як самостійно зробити ідеальну землесуміш для розсади помідорів, капусти і перцю.
- Смачно та бюджетно: як приготувати грибний жюльєн з печерицями та плавленим сиром.
- Як вибрати вдалий колір для фарбування волосся: 5 порад, які убережуть вас від помилки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.