Зварити яйця - просте завдання на перший погляд, проте для крашанок важливо, щоб вони не потріскалися, не переварилися та легко чистилися. Розповідаємо простий метод приготування яєць на Великдень 2023, з яких вийдуть ідеальні крашанки – одна з головних страв великоднього столу.
Візьміть каструлю відповідного розміру, налийте достатню кількість води та помістіть туди попередньо вимиті яйця. Вони повинні розташовуватися в один шар та бути покриті водою мінімум на 2,5 см.
Читайте також: Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному.
Поставте ємність на плиту та доведіть до кипіння. Коли вода добре закипить, зменшіть вогонь, щоб яйця продовжували злегка кипіти. Поставте таймер на 12 хвилин – яйця на Великдень слід варитися саме стільки часу, не більше й не менше.
Після цього відразу налийте в каструлю холодну воду, щоб зупинити процес варіння яєць. Щоб яйця краще чистилися, додайте у воду сіль. Зварені круто яйця можна зберігати в холодильнику близько тижня.
- Раніше ми розповідали, як пофарбувати яйця на Великдень: топ-3 простих та оригінальних способи.
- Каркаде, цибулиння та куркума: як пофарбувати яйця на Великдень натуральними барвниками.