Лайм

Благовіщення покаже, яким буде врожай: народні прикмети церковного свята

Цього дня прийнято спостерігати за погодою

Благовіщення Пресвятої Богородиці належить до дванадцяти головних церковних свят і вважається третім за важливістю після Великодня та Різдва. Після переходу Православної церкви України на новоюліанський календар свято відзначається 25 березня, замість 7 квітня.

Свято Благовіщення присвячене благій звістці про народження Сина Божого і Спасителя людства. За переказами, саме цього дня Діва Марія дізналася від архангела Гавриїла про своє непорочне зачаття та про те, що вона народить Ісуса Христа. Наші пращури на Благовіщення завжди спостерігали за погодою, аби знати, яким буде врожай та чи скоро чекати на потепління.

Читайте також: Свято Благовіщення відзначають 25 березня: які його традиції, заборони і молитви.

Фото: pixabay.com

Благовіщення Пресвятої Богородиці 2024: народні прикмети

Яка погода на Благовіщення, така буде і на Великдень.

Якщо 25 березня сонце сходить на чистому небі, то рання весна, якщо опівдні - середня, якщо ясно ввечері - пізня.

Жодної ластівки в небі - весна буде холодною та пізньою, потепління поки не чекайте.

Читайте також: Новий календар ПЦУ: всі дати православних свят на 2024 рік.

Хороша погода на Благовіщення вказує на те, що буде хороший врожай.

Якщо 25 березня випаде сніг – літо буде неврожайним.

Гроза на Благовіщення Пресвятої Богородиці – цього року вродять горіхи.

Якщо цього дня дощитиме - осінь буде багата грибами.

Фото: pixabay.com

Дізнайтеся також, що можна їсти на велике церковне свято Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні