Перед Великоднем багато господинь, як правило, шукають ідеальний рецепт головної святкової страви. І якщо ви вже робили м'яку і вологу паску панетоне або грузинську паску, цього разу здивуйте близьких заварною на вершках. theLime ділиться простим варіантом для меню на Великдень.
Інгредієнти для заварної частини: вершки 30% (250 мл), борошно (100 г).
Інгредієнти для опари: дріжджі (100 г), цукор (20 г), вода (200 мл).
Інгредієнти: борошно (1,75 кг), яйця (12 шт.), цукор (400 г), вершкове масло (300 г), цедра лимона, родзинки, цукати.
Приготування:
Спочатку приготуємо заварну частину: жирні вершки виливаємо в сотейник, доводимо до кипіння, додаємо борошно, розмішуємо. Знімаємо з плити, накриваємо і чекаємо, доки маса трохи охолоне.
Опара: додаємо в трохи теплу воду цукор і дріжджі, ретельно перемішуємо. Накриваємо та ставимо в тепле місце без протягів мінімум на 20-30 хвилин.
Потім з'єднуємо заварну частину з опарою, акуратно перемішуємо і знову чекаємо, доки маса збільшиться в об'ємі (підійде).
Читайте також: Як приготувати класичну паску за рецептом відомої української кулінарки Дарії Цвек.
У миску розбиваємо яйця, додаємо до них цукор і збиваємо до тих пір, поки маса не побіліє.
Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Потім чекаємо, поки воно охолоне.
Додаємо сюди ж масу, що підійшла, і поступово – в кілька етапів – вводимо просіяне через сито борошно (1,75 кг). Вимішуємо тісто довго та ретельно, потім накриваємо його і знову ставимо у тепле місце.
Після того, як тісто підійде, його необхідно обім'яти, а потім залишити на 10 хвилин відпочити. Наприкінці вмішуємо в тісто цукати, родзинки і цедру лимона.
Читайте також: Паска-бріош із шоколадом стала кулінарним трендом на Великдень: як її приготувати.
Розділяємо тісто і викладаємо у форми для пасок – так, щоб кожна була заповнена приблизно на 1/3. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо заварні паски підходити в теплому місці без протягів на 1 годину.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.
Ставимо форми з пасками на вершках у добре розігріту духовку – на середню полицю. Випікаємо до готовності, потім виймаємо і чекаємо, поки заварні паски охолонуть.
Прикрашаємо глазур'ю, кондитерською посипкою та пряниками на свій смак.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачну паску на сирному тісті.
- Читайте також на theLime, що приготувати з варених яєць на святковий стіл.
Цікаві новини для вас:
- Сода, лимонний сік та інші засоби, які зроблять нігті ідеально чистими після брудної роботи.
- Які продукти втрачають свій смак в холодильнику: їх слід зберігати інакше.
- Коли висаджувати розсаду помідорів у квітні, щоб отримати гарний урожай.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.