Чимало господинь вже розпочали підготовку до одного з найважливіших християнських свят – Воскресіння Христового або Великодня, який за григоріанським календарем припадає на неділю 9 квітня, а за юліанським – на тиждень пізніше, тобто 16 квітня. І якщо ви вже знаєте, як варити яйця на Великдень, щоб вони не потріскалися та легко чистилися, зверніть увагу на рецепт холодця з курки. theLime ділиться покроковою інструкцією, як приготувати таку великодню страву.
Інгредієнти: курячі ніжки (1 кг), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), лавровий лист (2 шт.), фільтрована вода (приблизно 2 л), перець чорний горошок (8-10 шт.), сіль (1 ст. л.), часник (2-3 зубчики), желатин (25 г).
Інгредієнти для оздоблення: кукурудза, листя петрушки.
Приготування:
Цибулю та моркву промиваємо, очищаємо.
Курячі ніжки промиваємо, викладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою, щоб вони були повністю покриті нею. Доводимо до кипіння, кип'ятимо 2-3 хвилини, зливаємо воду і знову промиваємо.
Потім повторно заливаємо ніжки холодною відфільтрованою водою (це необхідно для того, щоб холодець вийшов прозорим). Додаємо очищену моркву, цибулю, сіль, лавровий лист і перець. Чекаємо, доки все закипить, і варимо на слабкому вогні хвилин 40-50.
Читайте також: Як приготувати прозорий холодець із півня.
З бульйону дістаємо куряче м'ясо та овочі, додаємо до нього часник, очищений і пропущений через прес. Відставляємо бульйон.
Руками розділяємо курячі ніжки на невеликі шматочки, відокремлюємо м'ясо від кісток.
Викладаємо у форму, тарілку або склянку спочатку кукурудзу, нарізаємо маленькими квадратиками або кружальцями моркву з бульйону, листя петрушки, додаємо куряче м'ясо і знову повторюємо: кукурудза, морква, петрушка.
Желатин заливаємо 40 г води, чекаємо, поки він набухне, а потім розтоплюємо в мікрохвильовій печі або будь-яким іншим способом.
Читайте також: Традиційна страва на Великдень: як приготувати ароматну домашню ковбасу в духовці.
Беремо потрібну кількість бульйону (приблизно 600 мл), проціджуємо його, додаємо желатин і ретельно перемішуємо.
У форми або склянки з м'ясом та овочами акуратно вливаємо бульйон із желатином. Ставимо застигати холодець з желатином мінімум на 2 години, а краще на всю ніч.
- Раніше ми розповіли, як приготувати соковиту буженину в рукаві.
- Читайте також на theLime про топ-3 швидкі закуски на Великдень.
Цікаві новини для вас:
- Топ-7 помилок в інтер'єрі, через які квартира виглядає маленькою і тісною.
- Як врятувати озимий часник та цибулю, які почали жовтіти на грядці.
- Що найбільше псує стан одягу і як зберегти його новий вигляд: 6 порад.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.