Кожна господиня має свої перевірені часом рецепти страв, які адаптовані під смакові уподобання її членів сім'ї. Однак деякі процеси під час приготування їжі потребують чітких часових рамок. І якщо ви знаєте, скільки потрібно варити молоду картоплю, щоб вона не втратила смаку, візьміть собі на замітку, скільки часу знадобиться, щоб приготувати яйця вкруту, рідкі або в мішечок. theLime вирішив докладніше розповісти про це.
Що потрібно зробити, перш ніж варити яйця?
1. Промиваємо яйця в проточній воді, тому що на шкаралупі дуже часто можуть залишатися різні бактерії, наприклад, паличка сальмонели.
2. Щоб яйця не потріскалися під час варіння, їх слід заздалегідь викласти з холодильника (приблизно на 1 годину), щоб вони стали кімнатної температури. Якщо немає часу чекати, опускаємо їх у теплу воду на кілька хвилин.
Читайте також: Швидкі та зручні способи почистити варені яйця від шкаралупи.
Як варити яйця у каструлі на плиті?
1. Викладаємо яйця в каструлю і заливаємо холодною водою – так, щоб вона їх повністю покрила.
2. Чекаємо, поки вода закипить, а потім відраховуємо потрібну кількість часу:
- щоб отримати яйця в мішечок з напіврідким білком та рідким жовтком знадобиться 3 хвилини;
- некруто (твердий білок і рідкий жовток) – 6-7 хвилин;
- круто – 12 хвилин.
3. Варимо їх під кришкою на середньому вогні.
Як варити яйця у мультиварці?
1. Викладаємо їх у чашу мультиварки, заливаємо водою.
2. Виставляємо режим "Варка" або "Суп".
3. Засікаємо час: некруто – 7 хвилин, круто – 14 хвилин.
У пароварці яйця варяться некруто 10 хвилин, круто – 18 хвилин.
Читайте також: Безвідмовний лайфхак, який допоможе відрізнити сире яйце від вареного.
Як варити яйця в мікрохвильовій печі?
Щоб зварити яйце круто в мікрохвильовій печі, потрібно покласти його в кухоль, наповнити його водою, додати 1 ч. л. солі та поставити в мікрохвильову піч на 10 хвилин при потужності 500 Вт.
Що робити після того, як зварилися яйця?
У жодному разі не перетримуємо яйця, інакше вони стануть, як резина. Після цього їх обов'язково потрібно покласти в ємність з холодною водою на 5-10 хвилин – так вони будуть добре чиститися, а жовток не посиніє.
- Раніше ми розповіли, як швидко та акуратно відокремити жовток від білка.
- Читайте також на theLime, як перевірити, чи свіже яйце.
Цікаві новини для вас:
- Коли печуть паски та фарбують яйця на Великдень: який день краще обрати.
- Страви з варених яєць на Великдень: що приготувати на святковий стіл.
- Як варити яйця на Великдень, щоб вони не потріскалися і легко чистилися.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.