Лайм

Пам'ятка кулінара: скільки варити яйця після кипіння, щоб були круті, рідкі або в мішечок

Візьміть собі на замітку ці прості правила

Кожна господиня має свої перевірені часом рецепти страв, які адаптовані під смакові уподобання її членів сім'ї. Однак деякі процеси під час приготування їжі потребують чітких часових рамок. І якщо ви знаєте, скільки потрібно варити молоду картоплю, щоб вона не втратила смаку, візьміть собі на замітку, скільки часу знадобиться, щоб приготувати яйця вкруту, рідкі або в мішечок. theLime вирішив докладніше розповісти про це.

Що потрібно зробити, перш ніж варити яйця?

1. Промиваємо яйця в проточній воді, тому що на шкаралупі дуже часто можуть залишатися різні бактерії, наприклад, паличка сальмонели.

2. Щоб яйця не потріскалися під час варіння, їх слід заздалегідь викласти з холодильника (приблизно на 1 годину), щоб вони стали кімнатної температури. Якщо немає часу чекати, опускаємо їх у теплу воду на кілька хвилин.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Швидкі та зручні способи почистити варені яйця від шкаралупи.

Як варити яйця у каструлі на плиті?

1. Викладаємо яйця в каструлю і заливаємо холодною водою так, щоб вона їх повністю покрила.

2. Чекаємо, поки вода закипить, а потім відраховуємо потрібну кількість часу:

- щоб отримати яйця в мішечок з напіврідким білком та рідким жовтком знадобиться 3 хвилини;

- некруто (твердий білок і рідкий жовток) 6-7 хвилин;

- круто 12 хвилин.

3. Варимо їх під кришкою на середньому вогні.

Фото: pixabay.com

Як варити яйця у мультиварці?

1. Викладаємо їх у чашу мультиварки, заливаємо водою.

2. Виставляємо режим "Варка" або "Суп".

3. Засікаємо час: некруто – 7 хвилин, круто – 14 хвилин.

У пароварці яйця варяться некруто 10 хвилин, круто 18 хвилин.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Безвідмовний лайфхак, який допоможе відрізнити сире яйце від вареного.

Як варити яйця в мікрохвильовій печі?

Щоб зварити яйце круто в мікрохвильовій печі, потрібно покласти його в кухоль, наповнити його водою, додати 1 ч. л. солі та поставити в мікрохвильову піч на 10 хвилин при потужності 500 Вт.

Фото: pixabay.com

Що робити після того, як зварилися яйця?

У жодному разі не перетримуємо яйця, інакше вони стануть, як резина. Після цього їх обов'язково потрібно покласти в ємність з холодною водою на 5-10 хвилин так вони будуть добре чиститися, а жовток не посиніє.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Коли печуть паски та фарбують яйця на Великдень: який день краще обрати.
  2. Страви з варених яєць на Великдень: що приготувати на святковий стіл.
  3. Як варити яйця на Великдень, щоб вони не потріскалися і легко чистилися.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Улюблені з дитинства "Каштани": рецепт печива з маминого записника

Фудблогерка Віта Лавренчук показала, як приготувати ніжне печиво Каштани на варених жовтках

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба