Кожна господиня має свої перевірені часом рецепти страв, які адаптовані під смакові уподобання її членів сім'ї. Однак деякі процеси під час приготування їжі потребують чітких часових рамок. І якщо ви знаєте, скільки потрібно варити молоду картоплю, щоб вона не втратила смаку, візьміть собі на замітку, скільки часу знадобиться, щоб приготувати яйця вкруту, рідкі або в мішечок. theLime вирішив докладніше розповісти про це.

Що потрібно зробити, перш ніж варити яйця?

1. Промиваємо яйця в проточній воді, тому що на шкаралупі дуже часто можуть залишатися різні бактерії, наприклад, паличка сальмонели.

2. Щоб яйця не потріскалися під час варіння, їх слід заздалегідь викласти з холодильника (приблизно на 1 годину), щоб вони стали кімнатної температури. Якщо немає часу чекати, опускаємо їх у теплу воду на кілька хвилин.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Швидкі та зручні способи почистити варені яйця від шкаралупи.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Як варити яйця у каструлі на плиті?

1. Викладаємо яйця в каструлю і заливаємо холодною водою так, щоб вона їх повністю покрила.

2. Чекаємо, поки вода закипить, а потім відраховуємо потрібну кількість часу:

- щоб отримати яйця в мішечок з напіврідким білком та рідким жовтком знадобиться 3 хвилини;

- некруто (твердий білок і рідкий жовток) 6-7 хвилин;

- круто 12 хвилин.

3. Варимо їх під кришкою на середньому вогні.

Фото: pixabay.com

Як варити яйця у мультиварці?

1. Викладаємо їх у чашу мультиварки, заливаємо водою.

2. Виставляємо режим "Варка" або "Суп".

3. Засікаємо час: некруто – 7 хвилин, круто – 14 хвилин.

У пароварці яйця варяться некруто 10 хвилин, круто 18 хвилин.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Безвідмовний лайфхак, який допоможе відрізнити сире яйце від вареного.

Як варити яйця в мікрохвильовій печі?

Щоб зварити яйце круто в мікрохвильовій печі, потрібно покласти його в кухоль, наповнити його водою, додати 1 ч. л. солі та поставити в мікрохвильову піч на 10 хвилин при потужності 500 Вт.

Фото: pixabay.com

Що робити після того, як зварилися яйця?

У жодному разі не перетримуємо яйця, інакше вони стануть, як резина. Після цього їх обов'язково потрібно покласти в ємність з холодною водою на 5-10 хвилин так вони будуть добре чиститися, а жовток не посиніє.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Коли печуть паски та фарбують яйця на Великдень: який день краще обрати.
  2. Страви з варених яєць на Великдень: що приготувати на святковий стіл.
  3. Як варити яйця на Великдень, щоб вони не потріскалися і легко чистилися.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.