Кожна господиня має свій оригінальний рецепт дерунів: хтось готує з вареної картоплі , хтось – зі свіжою зеленню, а хтось – з домашнім сиром. І якщо ви ще в пошуку найсмачнішого варіанта цієї страви, спробуйте зробити їх із ароматною грибною підливою. theLime підібрав простий рецепт.
Інгредієнти для дерунів: картопля (6 шт.), цибуля (1 шт.), борошно (1 ст. л.), яйця (2 шт.), рослинна олія, сіль, перець, петрушка (кілька гілочок).
Інгредієнти для грибної юшки: печериці (600 г), цибуля (1 шт.), олія (2 ст. л.), борошно (0,5 ст. л.), вода (50 мл), вершки 10% (100 мл), сметана (1 ст. л. з гіркою), пармезан (2-3 ст. л.), петрушка (кілька гілочок).
Приготування:
Картоплю та цибулю очищаємо, промиваємо у проточній воді. Подрібнюємо в блендері або тремо на терці, чергуючи овочі, щоб картопля не почорніла. Якщо є зайва рідина, віджимаємо її.
Петрушку промиваємо в проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем.
Додаємо в отриману овочеву масу яйця, борошно, сіль, перець, петрушку. Все ретельно перемішуємо до однорідності.
Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Викладаємо ложкою масу, формуючи невеликі оладки. Для цього також можна використовувати кулінарне кільце, щоб деруни вийшли однакові.
Обсмажуємо деруни з двох боків до золотистої скоринки, стежимо, щоб вони не пригоріли. Потім знімаємо з вогню.
Читайте також: Оригінальна заміна дерунам: як приготувати пісні капустяники з картоплею.
Для приготування соусу з грибів очищаємо печериці, промиваємо їх та нарізаємо на приблизно однакові шматочки.
Цибулю очищаємо, споліскуємо у воді, ділимо навпіл. Одну частину нарізаємо кубиками, а іншу, півкільцями.
Сковороду розігріваємо з олією, додаємо цибулю, обсмажуємо 1 хвилину.
Додаємо печериці та тушкуємо їх доти, доки майже вся рідина не випарується. Солимо за смаком.
Після цього заливаємо печериці 50 мл води, пасеруємо гриби ще 5 хвилин.
Через зазначений проміжок часу додаємо вершки та сметану.
Тим часом промиваємо петрушку та подрібнюємо її ножем. Додаємо в грибну юшку майже в самому кінці.
Пармезан тремо на тертці та додаємо в соус. Ретельно перемішуємо та знімаємо з вогню.
Подаємо ароматні деруни з грибами до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати хрусткі деруни з м'ясом без борошна.
- Читайте також на theLime рецепт запечених в духовці дерунів з сиром.
Цікаві новини для вас:
- Як приготувати солоні сирники із зеленню: простий рецепт.
- Цей рецепт підкорив мережу: як приготувати швидку шарлотку на сковороді.
- Рецепт швидкої піци за 10 хвилин: як приготувати її на сковороді.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.