Лайм

Український рецепт, який варто спробувати: як приготувати деруни з грибною юшкою

Урізноманітніть своє меню

Кожна господиня має свій оригінальний рецепт дерунів: хтось готує з вареної картоплі , хтось – зі свіжою зеленню, а хтось – з домашнім сиром. І якщо ви ще в пошуку найсмачнішого варіанта цієї страви, спробуйте зробити їх із ароматною грибною підливою. theLime підібрав простий рецепт.

Фото: instagram.com/vagon.rest

Інгредієнти для дерунів: картопля (6 шт.), цибуля (1 шт.), борошно (1 ст. л.), яйця (2 шт.), рослинна олія, сіль, перець, петрушка (кілька гілочок).

Інгредієнти для грибної юшки: печериці (600 г), цибуля (1 шт.), олія (2 ст. л.), борошно (0,5 ст. л.), вода (50 мл), вершки 10% (100 мл), сметана (1 ст. л. з гіркою), пармезан (2-3 ст. л.), петрушка (кілька гілочок).

Приготування:

Картоплю та цибулю очищаємо, промиваємо у проточній воді. Подрібнюємо в блендері або тремо на терці, чергуючи овочі, щоб картопля не почорніла. Якщо є зайва рідина, віджимаємо її.

Петрушку промиваємо в проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем.

Додаємо в отриману овочеву масу яйця, борошно, сіль, перець, петрушку. Все ретельно перемішуємо до однорідності.

Розігріваємо сковороду з рослинною олією. Викладаємо ложкою масу, формуючи невеликі оладки. Для цього також можна використовувати кулінарне кільце, щоб деруни вийшли однакові.

Обсмажуємо деруни з двох боків до золотистої скоринки, стежимо, щоб вони не пригоріли. Потім знімаємо з вогню.

Читайте також: Оригінальна заміна дерунам: як приготувати пісні капустяники з картоплею.

Для приготування соусу з грибів очищаємо печериці, промиваємо їх та нарізаємо на приблизно однакові шматочки.

Цибулю очищаємо, споліскуємо у воді, ділимо навпіл. Одну частину нарізаємо кубиками, а іншу, півкільцями.

Сковороду розігріваємо з олією, додаємо цибулю, обсмажуємо 1 хвилину.

Додаємо печериці та тушкуємо їх доти, доки майже вся рідина не випарується. Солимо за смаком.

Після цього заливаємо печериці 50 мл води, пасеруємо гриби ще 5 хвилин.

Через зазначений проміжок часу додаємо вершки та сметану.

Тим часом промиваємо петрушку та подрібнюємо її ножем. Додаємо в грибну юшку майже в самому кінці.

Пармезан тремо на тертці та додаємо в соус. Ретельно перемішуємо та знімаємо з вогню.

Подаємо ароматні деруни з грибами до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/moulin.gl

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати солоні сирники із зеленню: простий рецепт.
  2. Цей рецепт підкорив мережу: як приготувати швидку шарлотку на сковороді.
  3. Рецепт швидкої піци за 10 хвилин: як приготувати її на сковороді.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чи потрібно поливати картоплю на городі: відповідь досвідчених садівників

Як часто потрібно поливати картоплю на городі, коли поливи проводити не можна, а також скільки води необхідно виливати під кожну рослину

Час готувати літній гардероб: які фасоні і кольори будуть в моді цього літа

Відомий український дизайнер Андре Тан розповів про найпопулярніші тренди літа, серед яких речі з легких тканин та декор у вигляді квітів

Ягоди будете збирати відрами: ефективне підживлення для малини навесні

Яке добриво слід використовувати для ремонтантної малини навесні, як правильно підготувати, розводити та вносити курячий послід