Лайм

Приготуйте деруни за цим рецептом, і звична страва заграє по-новому

Поекспериментуйте на дозвіллі

Кожна господиня має свій оригінальний рецепт дерунів: хтось готує запечені в духовці з сиром , хтось – із зеленню, а хтось – з домашнім сиром. І якщо ви ще в пошуку найсмачнішого варіанту цієї страви, спробуйте зробити їх із вареної картоплі. theLime підібрав простий рецепт.

Інгредієнти: картопля (8 шт.), копчена ковбаса (100 г), зелень кропу, сіль, перець, рослинна олія для смаження.

Фото: instagram.com/tamaravatral

Приготування:

Для приготування таких дерунів беремо 8 шт. картоплі, промиваємо у проточній воді. Половину з них відварюємо у підсоленій воді до готовності.

Інші 4 шт. залишаємо сирими, чистимо і тремо на дрібній тертці. Віджимаємо, якщо є зайва рідина.

Читайте також: Як приготувати пишні зрази з м'ясом та сиром.

Дрібно нарізаємо ковбасу. Зелень промиваємо у проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва рідина. Рубаємо її ножем якомога дрібніше.

Потім змішуємо в мисці відварену і сиру картоплю, нарізані ковбасу та зелень, додаємо сіль та спеції за смаком.

Сковороду розігріваємо з рослинною олією, формуємо руками деруни і обсмажуємо їх із двох сторін до рум'яної скоринки.

Подаємо деруни з ковбасою до столу зі сметаною та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні