Кожна господиня має свій оригінальний рецепт дерунів: хтось готує запечені в духовці з сиром , хтось – із зеленню, а хтось – з домашнім сиром. І якщо ви ще в пошуку найсмачнішого варіанту цієї страви, спробуйте зробити їх із вареної картоплі. theLime підібрав простий рецепт.
Інгредієнти: картопля (8 шт.), копчена ковбаса (100 г), зелень кропу, сіль, перець, рослинна олія для смаження.
Приготування:
Для приготування таких дерунів беремо 8 шт. картоплі, промиваємо у проточній воді. Половину з них відварюємо у підсоленій воді до готовності.
Інші 4 шт. залишаємо сирими, чистимо і тремо на дрібній тертці. Віджимаємо, якщо є зайва рідина.
Читайте також: Як приготувати пишні зрази з м'ясом та сиром.
Дрібно нарізаємо ковбасу. Зелень промиваємо у проточній воді, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва рідина. Рубаємо її ножем якомога дрібніше.
Потім змішуємо в мисці відварену і сиру картоплю, нарізані ковбасу та зелень, додаємо сіль та спеції за смаком.
Сковороду розігріваємо з рослинною олією, формуємо руками деруни і обсмажуємо їх із двох сторін до рум'яної скоринки.
Подаємо деруни з ковбасою до столу зі сметаною та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ніжні деруни із сиром та грибами.
- Читайте також на theLime, як зробити пишні деруни з фаршем.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.