Лайм

Щоб чебуреки були хрусткі і з бульбашками, додайте один інгредієнт: простий рецепт

Така страва сподобається і дітям, і дорослим

Практично у кожної господині є свій фірмовий рецепт тіста на чебуреки: хтось готує еластичне, хтось звик робити його на воді, а деякі зовсім не заморочуються і готують ліниві чебуреки з лаваша. theLime підібрав простий рецепт тіста на воді з горілкою, щоб чебуреки вийшли хрусткими і з бульбашками.

Фото: instagram.com/nekuhar

Інгредієнти: горілка (2 ст. л.), кип'ячена тепла вода (1 склянка), сіль (0,5 ч. л.), яйце (1 шт.), борошно (500 г), свинячий фарш (300 г), цибуля (2 шт.), сіль, перець, зелень, трохи води (у фарш).

Приготування:

Спочатку підготуємо начинку. Фарш можна купити готовий в магазині або пропустити м'ясо з цибулею через м'ясорубку. Додаємо в нього трохи води, сіль, спеції, подрібнену зелень і ретельно перемішуємо.

Для тіста на чебуреки змішуємо теплу кип'ячену воду, сіль, яйце та горілку. Додаємо просіяне через сито борошно і замішуємо тісто як на вареники. Вимішуємо його руками приблизно 5 хвилин.

Залишаємо тісто "відпочити" приблизно на 30 хвилин, щоб інгредієнти добре з'єдналися.

Читайте також: Топ-5 кулінарних секретів для приготування ідеальних хрумких чебуреків.

Через зазначений проміжок часу беремо тісто, відщипуємо невеликий шматочок. Розкочується тонко, надаємо форму кола потрібного розміру. Викладаємо на одну частину тіста 1-2 ст. л. фаршу і складаємо навпіл. Щільно защипуємо краї.

Перекладаємо чебуреки на чистий рушник – борошном присипати не потрібно, щоб при смаженні олія не чорніла від борошна.

Розігріваємо сковороду з високими бортами з великою кількістю рослинної олії. Смажимо чебуреки приблизно 5-7 хвилин, поки не з'являться бульбашки. Потім можна викласти чебуреки з м'ясом на паперові серветки, щоб увібрався зайвий жир.

Подаємо апетитні чебуреки до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/aramilgo

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт на кефірі: як швидко приготувати класичні кекси з родзинками.
  2. Пухкий та солодкий: як приготувати рулет з маком на сухих дріжджах.
  3. Простий рецепт з 4-х інгредієнтів: як приготувати улюблене тістечко "Картопля".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами