Кускус - символ східної кухні, проте останнім часом ця крупа стала популярною й серед українців. Кускус може виступати гарніром до запеченої риби або птиці, а також бути самостійною стравою у вигляді салату. theLime підібрав для вас простий рецепт східного салату - табуле з кускусом. В оригіналі цей холодний салат готують з булгуром, але кускус спрощує приготування і надає страві легкості.
Інгредієнти: кускус (100 г), середні помідори (2 шт.), огірок великий (1 шт.), свіжа петрушка (пучок), кінза (за бажанням), м'ята або зелена цибуля (кілька гілочок), зелені оливки (жменя), оливкова олія (2-3 ст.л.), часник (1 зубчик), лимонний сік, сіль, чорний перець (за смаком).
Приготування:
У невелику каструлю налийте 220 г води, доведіть до кипіння та засипте кускус. Перемішайте, накрийте кришкою та зніміть з плити. Залишіть до запарювання крупи та повного остигання.
Для запарювання кускуса використовується пропорція 1:2 (крупа: вода), але перед приготуванням звіряйте з інформацією на упаковці.
Поки крупа остигає, підготуйте овочі та заправку. Помідори середнього розміру та великий огірок ретельно промийте, обсушіть та наріжте дрібним кубиком. Вимиту зелень подрібніть. Оливки наріжте дрібно.
Для заправки з'єднайте оливкову олію, пропущений через прес часник, сіль, перець та лимонний сік. Перемішайте.
Читайте також: Як і з чим готувати кускус: 3 рецепти для легкого сніданку, обіду та вечері.
У глибокій мисці змішайте готовий кускус, нарізані овочі, зелень та оливки і полийте заправкою. Перемішайте та подавайте до столу.
Цей салат можна використовувати як самостійну страву або гарнір. Цікавим поєднанням стане табуле з яйцями пашот – у такому вигляді можна подати салат на сніданок.
Раніше ми розповідали, як і з чим приготувати булгур: 3 легкі рецепти на кожен день.