Лайм

Чизкейк без випічки: як приготувати смачний десерт з бананом і шоколадом

Зробити його простіше простого

Кожна господиня має свій улюблений варіант приготування чизкейка: хтось пече його за класичним рецептом, хтось робить баскський чизкейк з лимонним соком, а інші віддають перевагу такому десерту без випічки. theLime підібрав простий рецепт чизкейка з шоколадом та бананами.

Фото: instagram.com/cook_with_khrystyna

Інгредієнти для основи: печиво "Топлене молоко" (200 г), вершкове масло (80 г).

Інгредієнти для бананово-сирної маси: банан (110 г), вершки від 30% (100 мл), лимонний сік (1 ст. л.), вершковий сир (200 г), цукрова пудра (40 г), желатин (5 г), вода для желатину (30 мл).

Інгредієнти для шоколадно-сирної маси: молочний шоколад (80 г), вершки від 30% (130 г), цукрова пудра (20 г), вершковий сир (200 г), желатин (5 г), вода для желатину (30 мл).

Інгредієнти для желе: вода (130 мл), лимонний сік (20 мл), цукор (40 г), желатин (7 г), вода для желатину (40 мл).

Інгредієнти для оздоблення: банани (2 шт.).

Приготування:

Заздалегідь замочуємо желатин у воді для бананово-сирної маси, шоколадно-сирної маси та желе. Потім підігріваємо його, щоб крупинки повністю розчинилися, перемішуємо. Залишаємо остигати.

Вершкове масло для основи чизкейка розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Потім чекаємо, поки воно охолоне до кімнатної температури.

Печиво подрібнюємо в дрібну крихту блендером або за допомогою пакета-слайдера та качалки для тіста. Змішуємо крихту з охолодженим вершковим маслом і викладаємо на дно форми. Ставимо в холодильник приблизно на півгодини.

Читайте також: Чизкейк в чашці: як приготувати без випічки смачний десерт у мікрохвильовці.

Тепер приготуємо бананово-сирну масу: висипаємо в чашу блендера нарізаний та очищений банан, виливаємо лимонний сік та вершки. Подрібнюємо до однорідності.

В окремій мисці з'єднуємо вершковий сир, цукрову пудру та бананово-вершкову масу. Знову подрібнюємо за допомогою блендера та відставляємо убік.

Читайте також: Як приготувати оригінальний чізкейк із малиною: простий рецепт до чаю.

Для шоколадно-сирної маси вершки підігріваємо в каструлі на плиті, але не кип'ятимо. Заливаємо ними шоколад та перемішуємо до однорідності. Як тільки маса стане кімнатної температури, додаємо вершковий сир та цукрову пудру. Подрібнюємо у блендері до однорідності.

Далі до обох мас додаємо замочений у воді желатин кімнатної температури, ретельно перемішуємо. Викладаємо маси у форму поверх основи хаотично. Ставимо на декілька годин у холодильник до повного застигання.

Наприкінці приготуємо желе для верхнього шару. Цукор, воду та лимонний сік підігріваємо в каструлі до повного розчинення кристалів цукру. Чекаємо, доки сироп охолоне – приблизно 3 хвилини, потім додаємо розчинений у воді желатин. Перемішуємо желе вінчиком.

На застиглий шар викладаємо шматочки нарізаних бананів, зверху заливаємо желе кімнатної температури. Відправляємо в холодильник до повного застигання желе.

Переглянути цей допис до Instagram

Повідомлення, поширення Юлія Вілічрецептиторти (@vilich_food_blog)

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт на сніданок: як приготувати оригінальні ліниві вареники з бананом.
  2. Торт за 20 хвилин: як приготувати без духовки десерт із печива і сметани.
  3. Рецепт замість піци на сковороді: як приготувати сирний млинець з начинкою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як приготувати справжні американські панкейки на кефірі, щоб вийшли пишними та ніжними: рецепт

Щоб панкейки вийшли м'якими та пишними, готувати їх потрібно не на молоці, а на кефірі - рецепт популярних американських млинців

Як стилізувати шорти, щоб образи не здавалися застарілими: 7 нових способів

Які моделі жіночих шортів придивитися на літо 2024 року, а також з яким взуттям та одягом їх поєднувати, щоб виглядати стильно

Як висаджувати розсаду цибулі на грядку: поради досвідченого дачника

Як правильно підготувати розсаду цибулі до пересадки у відкритий ґрунт, як потрібно підрізати коріння, а також чим удобрювати