Лайм

Легендарна французька страва: як приготувати овочевий рататуй в духовці

Побалуйте свою сім'ю або друзів на дозвіллі

Чимало господинь стикаються з тим, що члени їхньої родини, а особливо діти, не люблять страви з овочів. Однак є безліч способів приготувати їх так, щоб було смачно. І якщо ви вже пробували робити овочеве рагу, цього разу здивуйте близьких легендарною французькою стравою під назвою рататуй. theLime підібрав простий рецепт.

Фото: instagram.com/iglikamishkova

Інгредієнти: червоний болгарський перець (2 шт.), баклажан (1 шт.), кабачок (1 шт.), жовтий кабачок (1 шт.), цибуля (2 шт.), помідор (4 шт.), часник (4) зубчика), оливкова олія, чебрець (4 гілочки), базилік (6 гілочок), овочевий бульйон (150 мл), сіль (за смаком), прованські трави.

Приготування:

Щоб приготувати овочевий рататуй, спочатку ретельно промиваємо у проточній воді усі овочі.

Два помідори та один болгарський перець збризкуємо рослинною олією і запікаємо в духовці до готовності. Потім чекаємо, поки вони трохи охолонуть, і очищаємо від шкірки.

Очищаємо та подрібнюємо цибулю та часник. Розігріваємо сковороду і обсмажуємо їх на невеликій кількості олії.

Слідом додаємо запечені перець та помідори, половину базиліка, солимо, а також висипаємо спеції. Подрібнюємо все у блендері.

Готуємо інші необхідні інгредієнти: помідори, кабачки, баклажани промиваємо та викладаємо на паперові рушники. Баклажан краще вибрати довгастий, щоб діаметр овочів був більш-менш однаковий по всій довжині. Кабачки, баклажани та помідори нарізаємо кружальцями товщиною приблизно 2 мм.

Читайте також: Як смачно приготувати цвітну капусту у духовці: простий рецепт.

У мисці змішуємо рослинну олію, подрібнений часник і базилік, суміш французьких трав, чебрець, чорний мелений перець та сіль.

У глибоку форму для запікання виливаємо підготовлений соус. Зверху викладаємо, чергуючи, кружечки помідорів, кабачків та баклажанів. Овочі до половини повинні бути занурені в соус. Зверху овочі поливаємо олією з часником і травами.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С. Накриваємо форму алюмінієвою фольгою та ставимо в розігріту духовку приблизно на 1 годину. Потім знімаємо фольгу та запікаємо овочі ще 15-25 хвилин.

Подаємо апетитний овочевий рататуй до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/moody.foodie._

Цікаві новини для вас:

  1. "Три склянки" - найпопулярніший рецепт млинців: як їх приготувати.
  2. Швидка закуска з лаваша: як приготувати конвертики з сиром, яйцем та зеленню.
  3. Хачапурі без випічки: як швидко приготувати на сковороді з сиром сулугуні.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні