Лайм

Легендарна французька страва: як приготувати овочевий рататуй в духовці

Побалуйте свою сім'ю або друзів на дозвіллі

Чимало господинь стикаються з тим, що члени їхньої родини, а особливо діти, не люблять страви з овочів. Однак є безліч способів приготувати їх так, щоб було смачно. І якщо ви вже пробували робити овочеве рагу, цього разу здивуйте близьких легендарною французькою стравою під назвою рататуй. theLime підібрав простий рецепт.

Фото: instagram.com/iglikamishkova

Інгредієнти: червоний болгарський перець (2 шт.), баклажан (1 шт.), кабачок (1 шт.), жовтий кабачок (1 шт.), цибуля (2 шт.), помідор (4 шт.), часник (4) зубчика), оливкова олія, чебрець (4 гілочки), базилік (6 гілочок), овочевий бульйон (150 мл), сіль (за смаком), прованські трави.

Приготування:

Щоб приготувати овочевий рататуй, спочатку ретельно промиваємо у проточній воді усі овочі.

Два помідори та один болгарський перець збризкуємо рослинною олією і запікаємо в духовці до готовності. Потім чекаємо, поки вони трохи охолонуть, і очищаємо від шкірки.

Очищаємо та подрібнюємо цибулю та часник. Розігріваємо сковороду і обсмажуємо їх на невеликій кількості олії.

Слідом додаємо запечені перець та помідори, половину базиліка, солимо, а також висипаємо спеції. Подрібнюємо все у блендері.

Готуємо інші необхідні інгредієнти: помідори, кабачки, баклажани промиваємо та викладаємо на паперові рушники. Баклажан краще вибрати довгастий, щоб діаметр овочів був більш-менш однаковий по всій довжині. Кабачки, баклажани та помідори нарізаємо кружальцями товщиною приблизно 2 мм.

Читайте також: Як смачно приготувати цвітну капусту у духовці: простий рецепт.

У мисці змішуємо рослинну олію, подрібнений часник і базилік, суміш французьких трав, чебрець, чорний мелений перець та сіль.

У глибоку форму для запікання виливаємо підготовлений соус. Зверху викладаємо, чергуючи, кружечки помідорів, кабачків та баклажанів. Овочі до половини повинні бути занурені в соус. Зверху овочі поливаємо олією з часником і травами.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С. Накриваємо форму алюмінієвою фольгою та ставимо в розігріту духовку приблизно на 1 годину. Потім знімаємо фольгу та запікаємо овочі ще 15-25 хвилин.

Подаємо апетитний овочевий рататуй до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/moody.foodie._

Цікаві новини для вас:

  1. "Три склянки" - найпопулярніший рецепт млинців: як їх приготувати.
  2. Швидка закуска з лаваша: як приготувати конвертики з сиром, яйцем та зеленню.
  3. Хачапурі без випічки: як швидко приготувати на сковороді з сиром сулугуні.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Віддані у дружбі і коханні: астрологи назвали найвірніші знаки Зодіаку

Астрологи назвали вірні знаки Зодіаку, які не зрадять ні коханих, ні друзів - Скорпіон, Терези, Лев

Догляд за газоном влітку: чим підживити галявину, щоб була яскраво-зеленою

Які добрива необхідно використовувати для підживлення газону влітку, як їх вибрати та правильно вносити, щоб трава радувала своїм виглядом 

Тренди зачісок на 2024 рік: зірковий стиліст назвав головні тенденції цього літа

Зірковий стиліст розповів, які стрижки та зачіски будуть у моді влітку 2024 року - фото модних зачісок