Лайм

Легкий сезонний десерт: як приготувати полуничний мус з йогуртом

Страва має ніжний ягідний смак із вершковими нотками

З початком сезону полуниці зростає інтерес та апетит до страв, у яких є ця смачна та корисна ягода. Раніше ми розповідали, як готувати вареники на пару з полуницею, а також ділилися рецептом полуничного торта-суфле. Наразі підібрали ще один літній десерт, з приготуванням якого впорається навіть школяр.

Інгредієнти: 300 г полуниці, 50 г цукру, 10 г желатину, 150 г білого грецького йогурту, 50 г води.

Фото: Getty Images

Приготування полуничного десерту

Ягоди полуниці промиваємо, чистимо від хвостиків і кладемо в миску. Додаємо 50 г цукру і перебиваємо блендером до стану пюре.

Полуничне пюре переливаємо в каструльку і на повільному вогні доводимо до кипіння. Варити його не потрібно – вимикайте вогонь, як тільки пюре закипить.

Читайте також: Чизкейк без випічки: як приготувати смачний десерт з бананом та шоколадом.

Поки полуничне пюре охолоджується, заливаємо водою желатин. Коли воно стане теплим, додаємо в каструльку йогурт та желатин. Десерт перемішуємо до однорідності і розливаємо у формочки.

Полуничний мус застигає в холодильнику швидше за звичайне желе. Вже за 1,5 години він буде готовий до вживання. Перед подачею десерт можна прикрасити свіжими ягодами та листочками м'яти.

Раніше ми розповідали, як зробити желе зі сметаною для торта Бите скло.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою