Лайм

Легкий сезонний десерт: як приготувати полуничний мус з йогуртом

Страва має ніжний ягідний смак із вершковими нотками

З початком сезону полуниці зростає інтерес та апетит до страв, у яких є ця смачна та корисна ягода. Раніше ми розповідали, як готувати вареники на пару з полуницею, а також ділилися рецептом полуничного торта-суфле. Наразі підібрали ще один літній десерт, з приготуванням якого впорається навіть школяр.

Інгредієнти: 300 г полуниці, 50 г цукру, 10 г желатину, 150 г білого грецького йогурту, 50 г води.

Фото: Getty Images

Приготування полуничного десерту

Ягоди полуниці промиваємо, чистимо від хвостиків і кладемо в миску. Додаємо 50 г цукру і перебиваємо блендером до стану пюре.

Полуничне пюре переливаємо в каструльку і на повільному вогні доводимо до кипіння. Варити його не потрібно – вимикайте вогонь, як тільки пюре закипить.

Читайте також: Чизкейк без випічки: як приготувати смачний десерт з бананом та шоколадом.

Поки полуничне пюре охолоджується, заливаємо водою желатин. Коли воно стане теплим, додаємо в каструльку йогурт та желатин. Десерт перемішуємо до однорідності і розливаємо у формочки.

Полуничний мус застигає в холодильнику швидше за звичайне желе. Вже за 1,5 години він буде готовий до вживання. Перед подачею десерт можна прикрасити свіжими ягодами та листочками м'яти.

Раніше ми розповідали, як зробити желе зі сметаною для торта Бите скло.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня