Булгур – це крупа з обробленої окропом, висушеної та роздробленої пшениці. Її можна зварити і подати до столу з овочами або салатом, зробити з неї смачні котлети або посмажити на сковороді. theLime ділиться простим рецептом такої страви.
Інгредієнти: булгур (100 г), вершкове масло (20 г), приправа 10 овочів (1 ст. л.), сіль, окріп.
Приготування:
Промиваємо крупу у проточній воді кілька разів.
Розігріваємо сковороду з вершковим маслом та висипаємо на неї промитий булгур. Обсмажуємо кілька хвилин, потім додаємо приправу 10 овочів та сіль, ретельно перемішуємо. Тримаємо на вогні ще 5-7 хвилин, періодично помішуємо.
Читайте також: Як смачно приготувати перловку: топ-3 рецепти з того, що є під рукою.
Потім заливаємо крупу окропом – так, щоб вона була повністю вкрита водою. Перемішуємо, зменшуємо вогонь і готуємо доти, доки вода повністю не випарується.
Подаємо смажений булгур з улюбленим салатом та м'ясною або рибною стравою.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачні та ситні курячі котлети з булгуром.
- Читайте також на theLime, як приготувати смажену манну кашу з паприкою.
Цікаві новини для вас:
- Смаком нагадує чизкейк: як приготувати в духовці ніжну сирну запіканку.
- Готується протягом 2 днів: як приготувати смачний квас з квітів бузини.
- Рецепт вареників на пару: як смачно приготувати з полуницею в якості начинки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.