Лайм

Швидка випічка з трьох інгредієнтів: як приготувати круасани з готового листкового тіста

Простий рецепт освоїть навіть кулінар-новачок

Існує безліч рецептів круасанів, і далеко не всі з них можна назвати простими. Найчастіше таку випічку готують із листкового дріжджового тіста на молоці, воді та вершковому маслі. Завдання можна спростити ще більше, якщо взяти готове тісто заморожене з магазину. Такий елементарний рецепт theLime підшукав для тих, хто хоче швидко приготувати солодку випічку до чаю.

Інгредієнти: упаковка замороженого листкового тіста (250 г), плитка шоколаду або варення начинки, 1 жовток для змащування випічки.

Фото: Getty Images

Читайте також: Готуються дуже просто: рецепт коржиків з картоплею та сиром в якості начинки.

Приготування круасанів:

Готове листкове дріжджове тісто виймаємо з морозилки заздалегідь, щоб воно стало м'яким і пластичним.

Тісто кладемо на чисту поверхню столу і трохи розкочуємо качалкою, щоб воно не було надто товстим. Потім розрізаємо його ножем на трикутники однакового розміру. Якщо ви любите невеликі круасани, зробіть 8 трикутників, якщо побільше - 4.

Широку сторону кожного трикутника надріжте посередині (глибина надрізу – близько 2 см). Це необхідно, щоб потім згорнути круасани у формі півмісяця без надривів тіста.

Читайте також: Пиріжки за 5 хвилин: як приготувати трикутники з сиром та шпинатом у духовці.

Фото: Getty Images

Кладемо на тісто начинку (часточку шоколаду або чайну ложку улюбленого варення) і загортаємо у формі рулетика. Зверху змащуємо круасани жовтком, змішаним з 1 столовою ложкою води.

Викладаємо круасани на деко, застелене пергаментним папером. Залишаємо їх трохи підійти в теплому місці, тим часом розігріваючи духовку до 220 градусів.

Через півгодини ставимо круасани в духовку та випікаємо протягом 15 хвилин. Готові круасани можна перед подачею присипати цукровою пудрою.

Раніше ми розповідали, як зробити в духовці смачний сухий сніданок – гранолу з бананом та медом.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці