Існує безліч рецептів круасанів, і далеко не всі з них можна назвати простими. Найчастіше таку випічку готують із листкового дріжджового тіста на молоці, воді та вершковому маслі. Завдання можна спростити ще більше, якщо взяти готове тісто заморожене з магазину. Такий елементарний рецепт theLime підшукав для тих, хто хоче швидко приготувати солодку випічку до чаю.
Інгредієнти: упаковка замороженого листкового тіста (250 г), плитка шоколаду або варення начинки, 1 жовток для змащування випічки.
Читайте також: Готуються дуже просто: рецепт коржиків з картоплею та сиром в якості начинки.
Приготування круасанів:
Готове листкове дріжджове тісто виймаємо з морозилки заздалегідь, щоб воно стало м'яким і пластичним.
Тісто кладемо на чисту поверхню столу і трохи розкочуємо качалкою, щоб воно не було надто товстим. Потім розрізаємо його ножем на трикутники однакового розміру. Якщо ви любите невеликі круасани, зробіть 8 трикутників, якщо побільше - 4.
Широку сторону кожного трикутника надріжте посередині (глибина надрізу – близько 2 см). Це необхідно, щоб потім згорнути круасани у формі півмісяця без надривів тіста.
Читайте також: Пиріжки за 5 хвилин: як приготувати трикутники з сиром та шпинатом у духовці.
Кладемо на тісто начинку (часточку шоколаду або чайну ложку улюбленого варення) і загортаємо у формі рулетика. Зверху змащуємо круасани жовтком, змішаним з 1 столовою ложкою води.
Викладаємо круасани на деко, застелене пергаментним папером. Залишаємо їх трохи підійти в теплому місці, тим часом розігріваючи духовку до 220 градусів.
Через півгодини ставимо круасани в духовку та випікаємо протягом 15 хвилин. Готові круасани можна перед подачею присипати цукровою пудрою.
Раніше ми розповідали, як зробити в духовці смачний сухий сніданок – гранолу з бананом та медом.