На календарі – початок червня, а це означає, що вже розпочався сезон полуниці. Щоб сповна насолодитися цією ягодою, можна приготувати полуничний мус з йогуртом, вареники на пару або полуничний джем з базиліком. theLime ділиться простим рецептом останнього.
Інгредієнти: полуниця (2 кг), цукор (700 г), пектин (30 г), лимонна кислота (1 ч. л.), базилік (30 г).
Приготування:
Ягоди полуниці промиваємо у проточній воді, видаляємо плодоніжки. Розрізаємо на 2-4 частини, викладаємо в сотейник і посипаємо цукром. Ставимо на плиту і чекаємо, поки маса закипить, додаємо чистий базилік та лимонну кислоту.
Пектин змішуємо із 1-2 ст. л. цукру, потім додаємо в полуничну масу.
Читайте також: Як приготувати ніжне полуничне суфле із желатином: простий рецепт.
Варимо полуничний джем з пектином та базиліком ще 2-3 хвилини. Ретельно перемішуємо, щоб повністю розчинився цукор. Потім знімаємо з вогню.
Тим часом стерилізуємо банки та кришки, якщо ви плануєте закривати джем на зиму. Розливаємо його, герметично закупорюємо та перевертаємо банки догори дном, укутуємо їх пледом або ковдрою доти, доки він повністю не охолоне при кімнатній температурі.
Зберігати полуничне варення необхідно у прохолодному місці.
- Раніше ми розповіли, як спекти бісквіт із полуничною начинкою.
- Читайте також на theLime, як приготувати ніжний торт-суфле, прикрашений ягодами полуниці.
Цікаві новини для вас:
- Як готують омлети в різних країнах світу: три незвичайних рецепти.
- Смачна та швидка вечеря: як приготувати кабачково-картопляні млинці.
- Смачніше звичайної шарлотки: як приготувати французький яблучний пиріг.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.