Лайм

Італійський варіант тертого пирога: як приготувати сбрічолату з полуницею і сиром

Поекспериментуйте на дозвіллі

Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже балували рідних яблучним пирогом "Три склянки" або ж тертим з варенням, цього разу спечіть італійський варіант пирога під назвою сбрічолата. theLime підібрав найпростіший рецепт.

Фото: instagram.com/viola.violala

Інгредієнти для тіста: борошно (300 г), вершкове масло (120 г), цукор (70 г), розпушувач (1 ч. л.), яйце (1 шт.).

Інгредієнти для начинки: рікотта або інший вершковий сир (250-300 г), полуниця (250 г), цукрова пудра (80 г).

Приготування:

Спочатку приготуємо тісто для сбрічолати: в просіяне через сито борошно з розпушувачем додаємо цукор, дрібку солі, холодне вершкове масло, нарізане кубиком, а також яйце. Все ретельно перетираємо руками до стану крихти.

Готове тісто ставимо у холодильник.

Читайте також: Рецепт замість шарлотки: як приготувати тертий пиріг з яблуками.

Тим часом приготуємо начинку для тертого пирога за італійським рецептом. Полуницю заздалегідь промиваємо у проточній воді, видаляємо плодоніжки, нарізаємо.

У глибоку миску висипаємо полуницю, цукрову пудру та рікотту або будь-який інший вершковий сир. Акуратно перемішуємо лопаткою до однорідності.

Форму для запікання вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо половину тіста у вигляді крихти та рівномірно розподіляємо його, формуючи стінки та основу пирога. Зверху викладаємо полуничну начинку і посипаємо крихтою з тіста.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Ставимо в неї форму з пирогом і випікаємо до легкої золотистої скоринки приблизно 40-45 хвилин.

Дістаємо готовий пиріг сбрічолата і даємо йому трохи охолонути. За бажанням посипаємо цукровою пудрою.

Подаємо до столу тертий пиріг, нарізавши на порційні шматочки.

Цікаві новини для вас:

  1. Швидка випічка з трьох інгредієнтів: як приготувати круасани з готового листкового тіста.
  2. Ароматне трояндове варення – хіт сезону: як приготувати його з пелюсток і цукру.
  3. Як смачно приготувати салат з тунцем: рецепт з авокадо та оливками.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні