Лайм

Ліниві голубці з рисом і капустою: як приготувати на плиті традиційну українську страву

Здивуйте своїх близьких

У багатьох господинь є улюблені рецепти, які вони навчилися готувати досконало. Але якщо вам захочеться поекспериментувати зі смаками, можна спробувати нові кулінарні ідеї. Наприклад, зробити голубці з грибами і пшоном, з виноградного листя або ж ліниві голубці. theLime ділиться з вами рецептом останніх.

Фото: instagram.com/_.lehko_ta_smachno._

Інгредієнти для лінивих голубців: рис (2 склянки), вода (4 склянки), сіль за смаком, капуста (1 кг), цибуля (1 шт.), морква (2 шт.), рослинна олія (2 ст. л.), часниковий порошок (0,5 ч. л.), мелений чорний перець (0,5 ч. л.), улюблена приправа (1 ч. л.), м'ясний фарш (600-700 г), яйця (2 шт.) ).

Інгредієнти для соусу: вершкове масло (100 г), томатний соус (300 г), сметана (1 склянка), копчена паприка (0,5 ч. л.), сіль, перець за смаком, часниковий порошок (0,5 ч. л.), вода (4 склянки).

Приготування:

Всі овочі промиваємо та очищаємо.

Рис промиваємо у кількох водах і відварюємо до напівготовності.

Фарш можна купити готовий у магазині або приготувати самостійно. Для цього беремо курку та свинину, промиваємо у проточній воді та подрібнюємо за допомогою м'ясорубки або блендера.

До фаршу додаємо цибулю, нарізану дрібним кубиком і обсмажену до м'якості, моркву, натерту на терці, дрібно нарізану капусту, рис, яйця та спеції.

Все ретельно перемішуємо. Формуємо з отриманої маси довгасті або круглі котлети.

Читайте також: Як приготувати смачні голубці з картоплею: простий рецепт без м'яса.

Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо ліниві голубці з двох сторін до золотистого кольору.

Потім беремо глибоку каструлю з товстим дном і наливаємо в неї трохи води. Викладаємо туди голубці.

Щоб приготувати соус, в сковороду виливаємо томатний соус та сметану, додаємо вершкове масло та спеції. Все це доводимо до кипіння, потім додаємо воду і знову кип'ятимо.

Заливаємо отриманим соусом ліниві голубці та тушкуємо на слабкому вогні приблизно 40 хвилин.

Подаємо апетитну українську страву до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/galya_baluvana

Цікаві новини для вас:

  1. Швидка випічка із трьох інгредієнтів: як приготувати круасани з готового листкового тіста.
  2. Смачна страва на обід: як приготувати вершковий суп з мисливськими ковбасками.
  3. Медовик зі сметанним кремом – класичний торт: як його приготувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні