Лайм

Як приготувати кіш з куркою та овочами: простий літній рецепт

Універсальний пиріг із доступних продуктів

Кіш – це відкритий заливний пиріг із пісочного тіста з різними начинками. Раніше ми розповідали, як приготувати з куркою, горошком та броколі, а в цьому матеріалі поділимося рецептом французького пирога з курячим філе, стручковою квасолею, перцем та помідорами. Його можна їсти на сніданок, обід або вечерю.

Інгредієнти для основи: борошно (280 г), вершкове масло (150 г), сіль (0,5 ч.л), яйце (1 шт.), холодна вода (2 ст.л).

Інгредієнти для начинки: куряче філе (300-400 г), болгарський перець (1 шт), кукурудза (100 г), квасоля стручкова (100 г), помідори чері (6 шт.), твердий сир (150 г), вершки 30% (300 мл), яйце (1 шт.), сіль, орегано, часник.

Фото: unsplash.com

Приготування:

Приготуйте тісто. У глибоку миску висипте борошно, додайте сіль і перемішайте. Холодне вершкове масло наріжте кубиками і з'єднайте з борошном. Перетріть руками до утворення крихти. У центрі зробіть поглиблення, вбийте яйце, влийте воду і швидко замісіть тісто. Загорніть у харчову плівку та залиште в холодильнику на одну годину.

Тим часом приготуйте начинку. Куряче філе наріжте великими кубиками та обсмажте приблизно 4-5 хвилин. Посоліть, поперчіть, приправте орегано і пропущеним через прес часником.

Читайте також: Як приготувати заливний пиріг з куркою та грибами: простий рецепт.

В окремій сковороді обсмажте болгарський перець, нарізаний смужками, і стручкову квасолю. Через 2-3 хвилини додайте кукурудзу, сіль, перець та орегано.

Тісто викладіть у форму та сформуйте бортики для заливного пирога. Поставте у холодильник.

У миску викладіть філе, овочі, додайте яйце, вершки та 100 г тертого сиру. Перемішайте та викладіть начинку на основу. Посипте сиром, що залишився, і розкладіть половинки помідорів чері.

Випікайте у розігрітій до 200 градусів духовці 40-45 хвилин. Коли кіш охолоне до кімнатної температури, розріжте на порційні шматки.

Раніше ми розповідали, як приготувати найпопулярніший рецепт червня - кабачкові оладки з часником і зеленню.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Так цвітну капусту ви ще не готували: рецепт овочевого стейку з сиром і беконом

Як приготувати стейк з цвітної капусти з беконом та сиром - рецепт Тетяни Літвінової

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників