Кіш – це відкритий заливний пиріг із пісочного тіста з різними начинками. Раніше ми розповідали, як приготувати з куркою, горошком та броколі, а в цьому матеріалі поділимося рецептом французького пирога з курячим філе, стручковою квасолею, перцем та помідорами. Його можна їсти на сніданок, обід або вечерю.
Інгредієнти для основи: борошно (280 г), вершкове масло (150 г), сіль (0,5 ч.л), яйце (1 шт.), холодна вода (2 ст.л).
Інгредієнти для начинки: куряче філе (300-400 г), болгарський перець (1 шт), кукурудза (100 г), квасоля стручкова (100 г), помідори чері (6 шт.), твердий сир (150 г), вершки 30% (300 мл), яйце (1 шт.), сіль, орегано, часник.
Приготування:
Приготуйте тісто. У глибоку миску висипте борошно, додайте сіль і перемішайте. Холодне вершкове масло наріжте кубиками і з'єднайте з борошном. Перетріть руками до утворення крихти. У центрі зробіть поглиблення, вбийте яйце, влийте воду і швидко замісіть тісто. Загорніть у харчову плівку та залиште в холодильнику на одну годину.
Тим часом приготуйте начинку. Куряче філе наріжте великими кубиками та обсмажте приблизно 4-5 хвилин. Посоліть, поперчіть, приправте орегано і пропущеним через прес часником.
Читайте також: Як приготувати заливний пиріг з куркою та грибами: простий рецепт.
В окремій сковороді обсмажте болгарський перець, нарізаний смужками, і стручкову квасолю. Через 2-3 хвилини додайте кукурудзу, сіль, перець та орегано.
Тісто викладіть у форму та сформуйте бортики для заливного пирога. Поставте у холодильник.
У миску викладіть філе, овочі, додайте яйце, вершки та 100 г тертого сиру. Перемішайте та викладіть начинку на основу. Посипте сиром, що залишився, і розкладіть половинки помідорів чері.
Випікайте у розігрітій до 200 градусів духовці 40-45 хвилин. Коли кіш охолоне до кімнатної температури, розріжте на порційні шматки.
Раніше ми розповідали, як приготувати найпопулярніший рецепт червня - кабачкові оладки з часником і зеленню.