На календарі – середина червня, а це означає, що розпочався сезон кабачків. Чимало господинь вже встигли порадувати своїх близьких кабачковою запіканкою з плавленим сиром або рулетиками з кабачка з фаршем. theLime також підібрав простий рецепт кабачкових оладок з часником і зеленню.
Інгредієнти: кабачок (1 шт.), яйце (1 шт.), борошно (1 ст. л.), часник (зубчик), зелень, сіль, перець.
Приготування:
Кабачок промиваємо у проточній воді, витираємо насухо паперовими рушниками. Тремо його на крупній терці, солимо, залишаємо приблизно на 10-15 хвилин. Віджимаємо весь сік, що він пустив.
Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес.
Кріп або іншу зелень за смаком промиваємо, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, потім дрібно рубаємо ножем.
Читайте також: Смачна та швидка вечеря: як приготувати кабачково-картопляні млинці.
До кабачка додаємо часник, яйце, борошно, перець, зелень і ретельно перемішуємо до однорідності.
Сковороду добре розігріваємо з рослинною олією або вершковим маслом. Формуємо оладки: для кожного викладаємо приблизно 1 ст. л. з гіркою кабачкового тіста. Смажимо спочатку з одного боку до рум'яної скоринки, потім перевертаємо на інший. Повторюємо те саме до тих пір, поки не закінчиться тісто. Викладаємо на тарілку з паперовими рушниками, щоб увібралась зайва олія.
Подаємо до столу зі сметаною чи грецьким йогуртом.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ситні кабачкові оладки з фаршем.
- Читайте також на theLime рецепт кабачкових оладок з сиром і часником.
Цікаві новини для вас:
- Кіш лорен – французький пиріг з куркою: як його приготувати в домашніх умовах.
- Лілія Ребрик поділилася простим рецептом пухкого яблучного пирога.
- Соковита полунична галета – найпопулярніший рецепт літа: як її приготувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.