На календарі – середина червня, а це означає, що розпочався сезон кабачків. Чимало господинь уже встигли порадувати своїх близьких кабачковими рулетиками з фаршем та гарячими бутербродами з кабачком та сиром моцарела. theLime ділиться простим рецептом кабачкової ікри, з яким впорається навіть господиня-початківець.
Інгредієнти: кабачки (3 шт.), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), борошно (3 ст. л.), сіль, перець, цукор, томатна паста (3-4 ст. л.).
Приготування:
Молоді кабачки промиваємо у проточній воді, нарізаємо середнім кубиком.
Моркву та цибулю теж споліскуємо у воді, моркву тремо на великій терці, а цибулю подрібнюємо ножем.
Нарізані кабачки посипаємо борошном і ретельно перемішуємо.
Сковороду розігріваємо з невеликою кількістю рослинної олії та викладаємо на неї кабачки. Обсмажуємо, періодично помішуючи до золотистого кольору.
Перекладаємо обсмажені кабачки у глибоку каструлю.
Читайте також: Кабачкові оладки – найпопулярніший рецепт червня: як приготувати їх із часником та зеленню.
На сковороді обсмажуємо моркву із цибулею до готовності. Додаємо сюди ж томатну пасту і трохи відфільтрованої води, сіль, перець та щіпку цукру. Ретельно перемішуємо та виливаємо в каструлю з кабачками.
Ставимо її на невеликий вогонь і накриваємо кришкою. Тушкуємо кабачки 20-25 хвилин, обов'язково періодично помішуючи при цьому.
Готову кабачкову ікру можна подавати з будь-якими гарнірами або м'ясними стравами як холодною, так і теплою. Можна також використовувати як перекус, намазавши на хліб.
- Раніше ми розповіли, як приготувати кабачкову запіканку з плавленим сиром.
- Читайте також на theLime, як приготувати кабачково-картопляні млинці на вечерю.
Цікаві новини для вас:
- "Бите скло" по-новому: рецепт торта-желе з вершками та білим шоколадом.
- Як приготувати кіш з куркою та овочами: простий літній рецепт.
- Найпростіше у приготуванні: рецепт натурального фруктового морозива з полуницею.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.