Лайм

Смачно для бутербродів: рецепт кабачкової ікри з морквою та цибулею

Це ідеальний варіант для перекусу

На календарі – середина червня, а це означає, що розпочався сезон кабачків. Чимало господинь уже встигли порадувати своїх близьких кабачковими рулетиками з фаршем та гарячими бутербродами з кабачком та сиром моцарела. theLime ділиться простим рецептом кабачкової ікри, з яким впорається навіть господиня-початківець.

Фото: instagram.com/dina_pp_sweet

Інгредієнти: кабачки (3 шт.), цибуля (1 шт.), морква (1 шт.), борошно (3 ст. л.), сіль, перець, цукор, томатна паста (3-4 ст. л.).

Приготування:

Молоді кабачки промиваємо у проточній воді, нарізаємо середнім кубиком.

Моркву та цибулю теж споліскуємо у воді, моркву тремо на великій терці, а цибулю подрібнюємо ножем.

Нарізані кабачки посипаємо борошном і ретельно перемішуємо.

Сковороду розігріваємо з невеликою кількістю рослинної олії та викладаємо на неї кабачки. Обсмажуємо, періодично помішуючи до золотистого кольору.

Перекладаємо обсмажені кабачки у глибоку каструлю.

Читайте також: Кабачкові оладки – найпопулярніший рецепт червня: як приготувати їх із часником та зеленню.

На сковороді обсмажуємо моркву із цибулею до готовності. Додаємо сюди ж томатну пасту і трохи відфільтрованої води, сіль, перець та щіпку цукру. Ретельно перемішуємо та виливаємо в каструлю з кабачками.

Ставимо її на невеликий вогонь і накриваємо кришкою. Тушкуємо кабачки 20-25 хвилин, обов'язково періодично помішуючи при цьому.

Готову кабачкову ікру можна подавати з будь-якими гарнірами або м'ясними стравами як холодною, так і теплою. Можна також використовувати як перекус, намазавши на хліб.


Переглянути цей допис до Instagram

Рецепти Дім Затишок (@tanusha_home)

Цікаві новини для вас:

  1. "Бите скло" по-новому: рецепт торта-желе з вершками та білим шоколадом.
  2. Як приготувати кіш з куркою та овочами: простий літній рецепт.
  3. Найпростіше у приготуванні: рецепт натурального фруктового морозива з полуницею.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні