Багато хто з нас полюбляє літо за безліч сезонних ягід і фруктів, в яких є багато різних вітамінів та мікроелементів. Більше того, з них можна приготувати корисні десерти, які можна давати навіть маленьким дітям. І якщо ви вже робили пастилу з чорної смородини або домашній зефір з фруктового пюре, цього разу побалуйте близьких полуничним мармеладом. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: полуниця (350 г), агар-агар (25 г), цукор (за бажанням), вода (50 мл).
Приготування:
Заливаємо агар-агар водою, ретельно перемішуємо та відставляємо убік.
Полуницю перебираємо, видаляємо ягоди, що підгнили або перестигли, а також плодоніжки з листочками. Промиваємо їх у проточній воді від пилу та бруду, потім відкидаємо на друшляк, щоб витікла зайва рідина. Це можна повторити декілька разів.
За бажанням додаємо в полуницю цукор і перебиваємо в пюре за допомогою блендера.
Читайте також: Найпростіше у приготуванні: рецепт натурального фруктового морозива з полуницею.
Переливаємо полуничне пюре у невелику каструлю та на середньому вогні доводимо до кипіння.
Потім додаємо агар-агар і кип'ятимо, постійно помішуючи, 2 хвилини. Отриману масу розливаємо у фігурні формочки або одну велику форму, охолоджуємо і ставимо в холодильник як мінімум на 1 годину.
Подаємо натуральний десерт із полуниці, порізавши його на порційні шматочки.
- Раніше ми розповіли рецепт густого полуничного джему, для якого не потрібен желатин чи агар-агар.
- Читайте також на theLime, як правильно заморозити полуницю, щоб вона зберегла колір, смак та аромат свіжих ягід.
Цікаві новини для вас:
- Рецепт – хіт сезону: як приготувати смачний кабачковий торт з сирною начинкою.
- "Бите скло" по-новому: рецепт торта-желе з вершками та білим шоколадом.
- Що приготувати із часникових стрілок: рецепт смачної заготовки на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.