Лайм

Як закрити солодкі і хрусткі мариновані огірки: рецепт на 3-літрову банку

Запам'ятайте простий рецепт

Досвідчені господині полюбляють балувати своїх рідних різноманітними стравами та соліннями. А в умовах війни та росту цін на продукти така консервація може суттєво знизити витрати на овочі в холодну пору року. І якщо ви вже зробили декілька банок пікантних огірків четвертинками з часником і петрушкою, цього разу закрийте солодкі мариновані огірки, що хрумтять. theLime ділиться простим рецептом без оцту.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: огірки (1,5-2 кг), листя хрону, смородини, вишні, кріп, чорний, запашний перець, лавровий лист, часник.

Інгредієнти для маринаду: сіль (2 ст. л.), цукор (5 ст. л.), лимонна кислота (1,5 ч. л.), вода.

Приготування:

Огірки ретельно промиваємо від пилу та бруду у проточній воді. Замочуємо їх у ванній або у великому тазу в прохолодній воді – приблизно на 2-3 години. Потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

Заздалегідь готуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо їх у духовці. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

На дно чистих банок викладаємо листя хрону, смородини, вишні, кріп, чорний, запашний перець, лавровий лист, часник. Потім щільно заповнюємо підготовленими огірками.

Читайте також: Як приготувати на зиму смачне асорті з помідорів і огірків: популярний рецепт.

Заливаємо окропом, прикриваємо кришками і залишаємо на 15 хвилин. Зливаємо з них воду в каструлю, доводимо до кипіння і знову заливаємо огірки в банках. Залишаємо на 15 хвилин.

У каструлю додаємо цукор та сіль. Зливаємо вдруге всю воду з огірків. Ставимо на плиту, вмикаємо вогонь, доводимо до кипіння. Вогонь зменшуємо, додаємо лимонну кислоту. Зазначимо, що при додаванні кислоти може піднятися піна і маринад може вилитись з каструлі.

Розливаємо маринад у банки з огірками, закриваємо або закочуємо кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо пледом або ковдрою до повного остигання, потім прибираємо в льох або підвал до зими.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Варення з зелених волоських горіхів готують на початку липня: як закрити його на зиму.
  2. Фаршировані кабачки-човники - популярний рецепт: як приготувати їх у духовці.
  3. Як закрити на зиму густе желе з чорної смородини: простий рецепт без загусників.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу