Лайм

Як закрити на зиму густе желе з чорної смородини: простий рецепт без згущувачів

Зробити його простіше простого

Літо найкраща пора року, адже тільки в цей час є така величезна різноманітність фруктів та ягід. І якщо ви хочете насолоджуватися ними восени і взимку, спробуйте зробити малиновий джем без кісточок або королівське варення з різних ягід і апельсина. theLime також підібрав простий рецепт желе з червоної смородини, для якого не знадобляться загусники.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти: смородина (1 кг), вода (200 мл), цукор (1 кг).

Приготування:

Ягоди ретельно перебираємо, очищаємо від сміття та листочків, промиваємо, викладаємо у сковороду з високими бортиками.

Додаємо в них склянку води та ставимо сковороду на плиту. Після того, як вода закипить, перемішуємо чорну смородину чистою дерев'яною лопаткою. Проварюємо на середньому вогні приблизно 5 хвилин за цей час шкірка добре розм'якне і віддасть весь пектин.

Коли на поверхні почне утворюватися піна, знімаємо її ложкою.

Читайте також: Популярні рецепти варення зі смородини, яке варто закрити на зиму цього літа.

Через зазначений проміжок часу знімаємо сковороду з плити, тому що ягоди смородини вже досить розварилися. Переливаємо в глибоку ємність і подрібнюємо за допомогою занурювального блендера.

Відправляємо смородинову масу в сковороду, ставимо на плиту і чекаємо, поки все закипить. Потім висипаємо весь цукор і ретельно перемішуємо лопаткою. Проварюємо все разом приблизно 15 хвилин.

Тим часом підготуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо близько 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

Виливаємо гаряче смородинове желе у стерильні банки та герметично закриваємо кришками. Чекаємо, доки воно повністю охолоне, а потім відправляємо його на зберігання до зими.

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт справжнього хлібного квасу: як приготувати освіжаючий напій у домашніх умовах.
  2. Як приготувати солодкий домашній квас із цикорієм: рецепт на 3 літри напою.
  3. Рецепт швидкого лимонаду з цитрусами і м'ятою: як приготувати освіжаючий напій.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні