Лайм

Як швидко почистити молоду картоплю: лайфхак із сіллю, який має знати кожен

Спростіть собі життя

Липень - сезон молодої картоплі, готувати яку можна різними способами: варити цілою, запікати в духовці, смажити на сковороді кружальцями. Чистити її при цьому не обов'язково, але деякі люди віддають перевагу картоплі без шкірки. Крім того, цього вимагають деякі рецепти.

Фото: Getty Images

Оскільки шкірка у молодої картоплі дуже тонка, чистять її не так, як "дорослі" великі коренеплоди. Деякі роблять це металевим йоржиком, деякі – шкребуть ножем. Але є лайфхак із сіллю, який допоможе очистити цілу каструлю молодої картоплі за один раз.

Помийте картоплю в теплій воді, покладіть в каструлю і щедро посипте сіллю. Потім накрийте кришкою та інтенсивно потрусіть. Ви здивуєтеся, як швидко шкірка відходить від коренеплодів.

Читайте також: Як відмити руки після чищення молодої картоплі: 9 способів позбутися темних плям.

Використовувати такий лайфхак для чищення картоплі можна й у щільному поліетиленовому пакеті. Покладіть вологу миту картоплю з сіллю в пакет, зав'яжіть її та інтенсивно трясіть протягом 3 хвилин.

Як приготувати молоду картоплю

Варка. Помістіть очищену молоду картоплю в каструлю і залийте достатньою кількістю води, щоб вона повністю занурилася в неї. Додайте у воду щіпку солі, доведіть до кипіння на середньому вогні і варіть доти, доки картопля не стане м'якою. Готовність перевірте ножем або виделкою. Час приготування залежить від розміру картоплі, але зазвичай займає близько 10-15 хвилин. Подавайте з вершковим маслом та молодим кропом.

На пару. Помістіть очищену картоплю в кошик для пароварки або друшляк, поставлений над каструлею з окропом. Накрийте кришкою і готуйте на пару приблизно 15-20 хвилин, поки картопля не буде легко проколювати виделкою.

Читайте також: Як швидко відокремити жовток від білка: лайфхаки досвідчених кулінарів.

В духовці. Молоду картоплю очистіть, змастіть з усіх боків сумішшю оливкової олії з сіллю, часником і кропом, покладіть на деко і поставте запікатися в духовку, розігріту до 200 градусів. Через півгодини страва буде готова, але за цей час варто кілька разів перевернути картоплю, щоб вона підрум'янилася з усіх боків.

Раніше ми ділилися рецептом картопляного гратена – смачної французької запіканки.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні