Майже кожен із нас має свою улюблену страву з картоплі. Комусь подобаються палюшки з картопляного пюре, комусь – запечена з розмарином та часником, а хтось обожнює деруни. theLime підібрав оригінальний рецепт картоплі по-французьки з м'ясом, якою можна урізноманітнити меню своєї сім'ї у вихідні.
Інгредієнти: картопля (750 г), свинина (250 г), цибуля (2 шт.), твердий сир (165 г), сметана (120 г), оливкова олія (2,5 ст. л.), приправа до м'яса (0,5 ч. л.), сіль (1,5 ч. л.), перець.
Приготування:
Картоплю очищаємо, промиваємо у проточній воді. Ріжемо соломкою або кружальцями, солимо, перчимо, додаємо оливкову олію та перемішуємо.
Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Сир тремо на крупній тертці.
М'ясо споліскуємо у воді, ріжемо невеликими шматочками або тонкими скибочками.
Читайте також: Як приготувати домашні картопляні чіпси в мікрохвильовій печі.
Добре розігріваємо сковороду з оливковою олією. Смажимо м'ясо на сильному вогні буквально декілька хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.
Деко вистилаємо пергаментом і змащуємо рослинною олією. Викладаємо шар обсмаженого м'яса, солимо, перчимо, за бажанням додаємо приправу до м'яса.
Читайте також: Навіщо досвідчені господині додають оцет у картоплю під час варіння.
Зверху на м'ясо кладемо перший шар картоплі, потім шар цибулі, знову картоплю і змащуємо сметаною.
Розігріємо духовку до 200°С та ставимо картопля по-французьки з м'ясом в неї, випікаємо приблизно 40 хвилин.
За 15 хвилин до готовності дістаємо, посипаємо картоплю в духовці тертим сиром, повертаємо ще на 15 хвилин, щоб сир розплавився і вийшла золотиста скоринка. Потім дістаємо і чекаємо, поки трохи охолоне.
Подаємо м'ясо по-французьки з картоплею до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати французький картопляний гратен з грибами.
- Читайте також на theLime, як зробити ситні картопляні крокети з фаршем.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.