Лайм

Як приготувати в духовці картоплю по-французьки з м'ясом: простий рецепт

Побалуйте свою сім'ю апетитною стравою

Майже кожен із нас має свою улюблену страву з картоплі. Комусь подобаються палюшки з картопляного пюре, комусь – запечена з розмарином та часником, а хтось обожнює деруни. theLime підібрав оригінальний рецепт картоплі по-французьки з м'ясом, якою можна урізноманітнити меню своєї сім'ї у вихідні.

Інгредієнти: картопля (750 г), свинина (250 г), цибуля (2 шт.), твердий сир (165 г), сметана (120 г), оливкова олія (2,5 ст. л.), приправа до м'яса (0,5 ч. л.), сіль (1,5 ч. л.), перець.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Картоплю очищаємо, промиваємо у проточній воді. Ріжемо соломкою або кружальцями, солимо, перчимо, додаємо оливкову олію та перемішуємо.

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Сир тремо на крупній тертці.

М'ясо споліскуємо у воді, ріжемо невеликими шматочками або тонкими скибочками.

Читайте також: Як приготувати домашні картопляні чіпси в мікрохвильовій печі.

Добре розігріваємо сковороду з оливковою олією. Смажимо м'ясо на сильному вогні буквально декілька хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.

Деко вистилаємо пергаментом і змащуємо рослинною олією. Викладаємо шар обсмаженого м'яса, солимо, перчимо, за бажанням додаємо приправу до м'яса.

Читайте також: Навіщо досвідчені господині додають оцет у картоплю під час варіння.

Зверху на м'ясо кладемо перший шар картоплі, потім шар цибулі, знову картоплю і змащуємо сметаною.

Розігріємо духовку до 200°С та ставимо картопля по-французьки з м'ясом в неї, випікаємо приблизно 40 хвилин.

За 15 хвилин до готовності дістаємо, посипаємо картоплю в духовці тертим сиром, повертаємо ще на 15 хвилин, щоб сир розплавився і вийшла золотиста скоринка. Потім дістаємо і чекаємо, поки трохи охолоне.

Подаємо м'ясо по-французьки з картоплею до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні