Лайм

Мариновані "французькі" огірки з гірчицею - популярний рецепт: як закрити їх на зиму

Спробуйте пікантний рецепт

Мариновані огірки – популярна закуска, яку заготовляють на зиму практично у кожному домі. Існує безліч різноманітних рецептів маринування овочів, кожен з яких порадує новим смаком. Якщо ви вже пробували закривати огірки по-корейські з часником і кропом, візьміть на замітку рецепт "французьких" огірків з гірчицею.

Інгредієнти (на 1 л банку): часник (1-2 зубчики), лавровий лист (1 шт.), перець чилі (2 кружечки), перець запашний (0,5 ч.л.), гірчиця "французька" (1 ст.л.), огірки (400 г), сіль (1 ст.л.), цукор (2 ст.л.), оцет (2 ст.л.).

Фото: unsplash.com

Приготування:

Огірки замочіть у холодній воді приблизно одну годину. Потім дістаньте та обріжте кінчики.

Банки, в яких консервуватимете огірки, ретельно вимийте і насухо просушіть. На дно кожної банки покладіть по лавровому листочку та по 0,5 ч.л. перцю горошком. Часник наріжте пластинами і додайте в банки. Далі викладіть по два кружечки перцю чилі. Якщо любите гостріші огірки, додайте більше шматочків. Потім насипте гірчицю у зернах. Саме вона надасть огіркам незвичайного смаку.

Читайте також: Смачна консервація на зиму: як закрити мариновані огірки з кабачками.

Після того, як усі спеції опиняться у банках, викладайте огірки. Зверху висипте сіль, цукор і вилийте укус. Далі кожну банку наповніть окропом та накрийте кришкою. Потім огірки потрібно простерилізувати.

На дно каструлі викладіть марлю та встановіть банки з огірками. Налийте гарячу воду і поставте на плиту. Стерелізуйте 5 хвилин після закипання води в банці. Потім дістаньте та щільно закрутіть кришки. Акуратно поверніть банку з боку на бік, щоб усі інгредієнти перемішалися, а цукор і сіль розчинилися. Банки з огірками переверніть догори дном, укутайте теплою ковдрою на добу.

Раніше ми розповідали, як закрити хрусткі квашені огірки на зиму: перевірений рецепт на 3-літрову банку.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу