Кожна господиня має улюблений рецепт солоних огірків: хтось маринує їх і закриває з кабачками на зиму в банках, а інші вважають за краще робити малосольні. theLime також підібрав також простий рецепт огірків по-корейськи з часником і кропом, які відмінно доповнять м'ясні страви.
Інгредієнти: огірки (1 кг), оливкова олія (2 ст. л.), оцет 9% (2 ст. л.), часник (3-4 зубчики), сіль (2 ч. л.), цукор (2 ч. л.), перець (1/2 ч. л.), кріп.
Приготування:
Огірки ретельно промиваємо від пилу та бруду у проточній воді. Нарізаємо їх середніми брусочками та перекладаємо у глибоку миску.
Часник заздалегідь очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес або ріжемо ножем.
У миску з огірками додаємо сіль, цукор, перець і часник, також можна додати будь-які спеції за смаком.
Читайте також: Як закрити хрумкі квашені огірки на зиму: перевірений рецепт на 3-літрову банку.
Кріп промиваємо в проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім дрібно рубаємо ножем і відправляємо до інших інгредієнтів у миску.
Зверху виливаємо оцет, оливкову олію та все ретельно перемішуємо. Залишаємо маринуватися на кілька годин, а потім подаємо до столу.
Готувати свіжу порцію огірків по-корейськи можна щодня. Вони чудово доповнять різні гарніри та м'ясні страви, а також м'ясо, приготовлене на грилі чи вогні.
- Раніше ми розповіли, як приготувати биті огірки по-китайськи.
- Читайте також на theLime, як приготувати хрумкі малосольні огірки без солі.
Цікаві новини для вас:
- Ця заготовка на зиму стала хітом: рецепт маринованих кабачків, що виходять як гриби.
- Як правильно збирати та сушити квіти липи для корисного та ароматного чаю.
- Рецепт кабачкових рулетиків із плавленим сиром, які дуже легко готуються.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.