Лайм

Кабачки на зиму без стерилізації: як приготувати у гостро-солодкому соусі сацебелі

Спробуйте зробити їх за новим рецептом

Чимало господинь полюбляють експериментувати з новими стравами влітку, тому що є велика кількість сезонних овочів. У липні традиційно багато хто збирає урожай кабачків. І якщо ви вже робили на зиму кабачкову ікру з майонезом або мариновані огірки з кабачками, спробуйте урізноманітнити своє меню кабачками в гостро-солодкому соусі. theLime підготував простий рецепт заготовки без стерилізації.

Фото: скріншот із відео в youtube.com

Інгредієнти на 6 банок по 0,5 л: кабачки (2,5 кг), соус сацебелі (1 баночка = 485 г), цукор (150-180 г), сіль (1 ст. л.), чорний мелений перець (1 ст. л.), сухий базилік (1 ст. л.), рослинна олія (100 г), оцет 90% (80 г), часник (1 головка = 60 г).

Приготування:

Кабачки промиваємо в проточній воді, нарізаємо кружальцями або брусочками завтовшки приблизно 0,5 см.

Викладаємо нарізані овочі в посуд, в якому їх варитимемо. Додаємо цукор, сіль, чорний мелений перець, сухий базилік, вливаємо рослинну олію та соус сацебелі. Все ретельно перемішуємо. Переставляємо на плиту та доводимо до кипіння на слабкому вогні.

Читайте також: Ця заготовка на зиму стала хітом: рецепт маринованих кабачків, що виходять як гриби.

Коли овочі закиплять, проварюємо їх, періодично помішуючи приблизно 30 хвилин. Через 15 хвилин після початку варіння додаємо часник, очищений та пропущений через прес. Перемішуємо та продовжуємо варити.

Потім вливаємо оцет і варимо, помішуючи, ще 10 хвилин.

Тим часом підготуємо банки та кришки для маринованих кабачків. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо їх у мікрохвильовій печі. Для цього наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо близько 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

Викладаємо кабачки в гостро-солодкому соусі у чисті сухі банки та герметично закриваємо – стерилізувати таку заготовку не потрібно. Перевертаємо догори дном і укутуємо пледом або ковдрою до повного остигання. Потім прибираємо в темне прохолодне місце.

А взимку дістаємо баночку з маринованими кабачками та насолоджуємося смаком.

Цікаві новини для вас:

  1. Як швидко почистити молоду картоплю: лайфхак із сіллю, який має знати кожен.
  2. Огірки з кетчупом чилі – найпопулярніший рецепт на зиму: як їх приготувати.
  3. Фаршировані кабачки-човники - популярний рецепт: як приготувати їх у духовці.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні