Чимало господинь полюбляють експериментувати з новими стравами влітку, тому що є велика кількість сезонних овочів. У липні традиційно багато хто збирає великий урожай кабачків. І якщо ви вже робили кабачки по-корейськи або закрили на зиму кілька банок з кетчупом чилі, цього разу спробуйте приготувати мариновані кабачки, які за смаком виходять як гриби. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: вода (0,5 л), цукор (2 ст. л.), сіль (0,5 ст. л.), оцет (80 мл), рослинна олія (40-50 мл), перець чорний мелений (1/2 ч. л.), кабачок (2 шт.), часник (4 зубчики), кріп (за смаком).
Приготування:
Молоді кабачки промиваємо у проточній воді та ріжемо їх середнім кубиком.
Готуємо маринад: у каструлю наливаємо 0,5 л води, ставимо її на плиту, висипаємо цукор та сіль, перемішуємо, виливаємо оцет. Коли вода закипить, викладаємо у каструлю порізані кабачки.
Перемішуємо кабачки в маринаді та вимикаємо плиту. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо кабачки в такому вигляді приблизно на 15-20 хвилин.
Через зазначений проміжок часу відкидаємо кабачки на друшляк чи сито.
Читайте також: Простий рецепт кабачкової ікри з майонезом, яку варто приготувати на зиму.
Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес або ріжемо ножем. Зелень промиваємо в проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.
В окремому посуді змішуємо часник, нашатковану зелень, чорний мелений перець та рослинну олію. Можна додати й інші спеції, наприклад, куркуму або чилі.
Змішуємо мариновані кабачки із зеленню та спеціями та подаємо апетитний салат, який за смаком нагадує гриби, до столу.
Або ж розкладаємо салат у заздалегідь підготовлені стерильні банки, заливаємо маринадом, стерилізуємо банки із заготовкою на плиті у великій каструлі з водою приблизно 30 хвилин, потім закриваємо або закочуємо кришками. Перевертаємо догори дном до повного остигання (приблизно на добу), потім прибираємо мариновані кабачки у темне прохолодне місце.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму кабачки як шашлички.
- Читайте також на theLime, як приготувати мариновані огірки з кабачками.
Цікаві новини для вас:
- Як швидко почистити молоду картоплю: лайфхак із сіллю, який має знати кожен.
- Варення із зелених волоських горіхів готують на початку липня: як закрити його на зиму.
- Як закрити на зиму густе желе із чорної смородини: простий рецепт без загусників.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.