Лайм

Ця заготовка на зиму стала хітом: рецепт маринованих кабачків, що виходять як гриби

Здивуйте свою родину

Чимало господинь полюбляють експериментувати з новими стравами влітку, тому що є велика кількість сезонних овочів. У липні традиційно багато хто збирає великий урожай кабачків. І якщо ви вже робили кабачки по-корейськи або закрили на зиму кілька банок з кетчупом чилі, цього разу спробуйте приготувати мариновані кабачки, які за смаком виходять як гриби. theLime ділиться простим рецептом.

Фото: instagram.com/bonitavkusnoo

Інгредієнти: вода (0,5 л), цукор (2 ст. л.), сіль (0,5 ст. л.), оцет (80 мл), рослинна олія (40-50 мл), перець чорний мелений (1/2 ч. л.), кабачок (2 шт.), часник (4 зубчики), кріп (за смаком).

Приготування:

Молоді кабачки промиваємо у проточній воді та ріжемо їх середнім кубиком.

Готуємо маринад: у каструлю наливаємо 0,5 л води, ставимо її на плиту, висипаємо цукор та сіль, перемішуємо, виливаємо оцет. Коли вода закипить, викладаємо у каструлю порізані кабачки.

Перемішуємо кабачки в маринаді та вимикаємо плиту. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо кабачки в такому вигляді приблизно на 15-20 хвилин.

Через зазначений проміжок часу відкидаємо кабачки на друшляк чи сито.

Читайте також: Простий рецепт кабачкової ікри з майонезом, яку варто приготувати на зиму.

Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес або ріжемо ножем. Зелень промиваємо в проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

В окремому посуді змішуємо часник, нашатковану зелень, чорний мелений перець та рослинну олію. Можна додати й інші спеції, наприклад, куркуму або чилі.

Змішуємо мариновані кабачки із зеленню та спеціями та подаємо апетитний салат, який за смаком нагадує гриби, до столу.

Або ж розкладаємо салат у заздалегідь підготовлені стерильні банки, заливаємо маринадом, стерилізуємо банки із заготовкою на плиті у великій каструлі з водою приблизно 30 хвилин, потім закриваємо або закочуємо кришками. Перевертаємо догори дном до повного остигання (приблизно на добу), потім прибираємо мариновані кабачки у темне прохолодне місце.

Фото: instagram.com/retseptydlialiubimykh

Цікаві новини для вас:

  1. Як швидко почистити молоду картоплю: лайфхак із сіллю, який має знати кожен.
  2. Варення із зелених волоських горіхів готують на початку липня: як закрити його на зиму.
  3. Як закрити на зиму густе желе із чорної смородини: простий рецепт без загусників.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії

Чізкейк Сан-Себастьян всього за 30 років підкорив весь світ - розповідаємо рецепт спаленого чізкейка

"Картина" знайома всім: знайдіть шкарпетки серед купи одягу

Головоломки тренують увагу і зір - пропонуємо знайти три шкарпетки серед купи светрів на новій картинці-головоломці

Будинок атакували миші? 10 бабусиних порад, щоб позбутися непроханих гостей

Експерти назвали перевірені способи боротьби з мишами і розповіли, як вивести мишей з дому