Сирні супи відрізняються своєю кремовою консистенцією та легким вершковим смаком. Їх готують із м'ясом або роблять повністю овочевими. theLime підібрав для вас три рецепти, які обов'язково варто спробувати цього літа.
Сирний суп з броколі
Інгредієнти: курячий бульйон (1 л.), вершки (400 мл), цибуля ріпчаста (1 шт.), морква (1 шт.), броколі (350 г), борошно (40 г), сир (100 г), вершкове масло (10 г).
Приготування:
Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кубиками. Очищену моркву наріжте тонкими кружальцями. Обсмажте на олії. Обсмажені овочі перекладіть у каструлю, додайте вершкове масло і всипте борошно. Ретельно перемішайте та влийте бульйон. Якщо на цьому етапі у вас виникли грудочки – скористайтеся вінчиком. Доведіть до кипіння.
Тим часом наріжте брокколі і додайте суп. Відразу ж влийте вершки, спробуйте на сіль та перець. Наприкінці додайте натертий сир або плавлений сир. Зачекайте, поки сир розплавиться і вимикайте вогонь.
Розлийте по тарілках, за бажанням подавайте з сухариками з білого хліба.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Сирний суп з грибами
Інгредієнти: курячі ніжки (6 шт.), картопля (6 шт.), морква (2 шт.), цибуля (2 шт.), шампіньйони (1 кг), сир плавлений (100 г), сіль, спеції ( по смаку), олія.
Приготування:
У велику каструлю налийте воду та поставте на вогонь. Поки вода доходить до кипіння, займіться овочами. Цибулю, моркву, картоплю вимийте та почистіть. Картоплю наріжте невеликими шматочками, цибулю подрібніть, моркву натріть на тертці. Гриби також ретельно промийте та наріжте скибочками.
Читайте також: Як приготувати на обід густий сирний крем-суп: простий рецепт.
У киплячу воду закиньте курку і варіть доки не закипить вже з м'ясом. Цю воду злийте, наберіть чисту і вже в ній варіть бульйон зі спеціями. Курка вариться приблизно годину.
Тим часом обсмажте гриби і разом із овочами додайте в курячий бульйон. Варіть ще 10 хвилин, після чого додайте сир. Потримайте на плиті 5 хвилин, додайте зелень і вимикайте.
Сирний суп з куркою
Інгредієнти: морква (1 шт.), цибуля ріпчаста (1 шт.), картопля (3 шт.), куряча гомілка (1 шт.), твердий сир (200 г), вода (1-1,5 л), помідор (1 шт.), олія (2 ст.л), сіль і перець (за смаком).
Приготування:
Очищені овочі: моркву, цибулю та картоплю наріжте великими шматочками. Цибулю та моркву перекладіть у каструлю з товстим дном і злегка підрум'яньте з додаванням олії 2-3 хвилини. Додайт картоплю і ще готуйте 2-3 хвилини. Потім викладіть курячу гомілку, залийте водою. Перемішайте, посоліть, поперчіть та варіть 20 хвилин.
Помідор наріжте великими кубиками та поставте в холодильник. Сир натріть на великій тертці. Коли курка та овочі будуть готові, дістаньте м'ясо, а картоплю з морквою перебийте занурювальним блендером. Додайте сир, перемішайте, варіть постійно помішуючи ще 2-3 хвилини.
Суп розлийте по тарілках, додайте подрібнену зелень, охолоджений томат. Подавайте з грінками.
Раніше ми розповідали, як приготувати смачний вершковий суп з лососем: простий та вишуканий рецепт.