Мариновані огірки – популярна закуска, яку заготовляють на зиму практично у кожному домі. Існує безліч різноманітних рецептів маринування овочів, кожен з яких порадує новим смаком. theLime підібрав для вас класичний рецепт маринованих огірків, який не підведе.
Інгредієнти (на 1 л банку): суцвіття кропу (1 шт.), лавровий лист (1 шт.), корінь хрону (2 см), корінь петрушки (2 см), часник (4 зубці), духмяний перець (3 шт.), коріандр (щіпка), гірчиця (0,5 ч.л.), гвоздика (1 шт.), сіль (1 ст.л. без верху), цукор (1 ст.л.), оцет 9% (2 ст.л.).
Приготування:
Огірки замочіть у холодній воді на дві години - так вони стануть більш хрусткими. Кінчики зріжте, аби огірки не гірчили.
Читайте також: Мариновані "французькі" огірки з гірчицею - популярний рецепт: як закрити їх на зиму.
У кожну літрову банку викладіть по одному суцвіттю кропу, лавровому листку, корінь хрону та петрушки, нарізані зубці часнику, духмяний перець, коріандр, гірчицю та гвоздику. Зверху на спеції щільно складіть підготовлені огірки.
Для цього рецепту не потрібно готувати маринад, всі інгредієнти додаються одразу в банку. На огірки висипте сіль, цукор і влийте оцет. Пропорцію збільшуйте або зменшуйте залежно від об'єму банки.
Далі залийте огірки окропом, накрийте чистими кришками і поставте стерилізуватися. На дно великої каструлі покладіть шматок тканини або марлі, налийте води та встановіть банки. Літрові банки стерилізуйте 10 хвилин після закипання.
Потім банки з огірками дістаньте та герметично закрийте кришками або закатайте. Наприкінці акуратно покрутіть банки, щоб усі інгредієнти з'єдналися, а цукор та сіль повністю розчинилися. Переверніть дном догори і закутайте на добу. Остиглі банки поставте в темне прохолодне місце.
Раніше ми розповідали, як приготувати популярний рецепт – квашені огірки з борошном.