Лайм

Вишні у власному соку зберігають форму і насичений смак: рецепт на зиму

Такі вишні потім можна використовувати для приготування десертів

Літо найкраща пора року, адже тільки в цей час є така величезна різноманітність фруктів та ягід. І якщо ви хочете насолоджуватися ними восени і взимку, спробуйте заморозити вишню або закрити ягоди у власному соку. theLime підібрав простий рецепт такої заготовки.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти: вишня (3 кг), цукор (600-750 г).

Приготування:

Вишні промиваємо в проточній воді, очищаємо від плодоніжок та листочків. Потім видаляємо кісточки зробити це можна різними способами: за допомогою машинки для видалення кісточок, преса для часнику, скріпки, шпильки, пінцета, коктейльної трубочки, дерев'яної шпажки, олівця, пляшки, чайної ложки з вузьким кінцем, кулькової ручки.

Викладаємо перший шар вишні (приблизно 1 кг) у глибокий посуд і засипаємо 200-250 г цукру. Потім зверху знову кладемо шар ягід і цукру всього повинно вийти по 3 шари вишні та цукру.

Накриваємо все кришкою та залишаємо при кімнатній температурі приблизно на 3 години. Можна залишити і всю ніч, але тоді краще прибрати ягоди в холодильник.

Читайте також: Старовинний рецепт вишневого варення без кісточок: так готували ще наші бабусі.

Через зазначений проміжок часу вишні перемішуємо, вмикаємо плиту і ставимо їх на середній вогонь. Підігріваємо доти, поки повністю не розчиниться цукор доводити до кипіння не потрібно.

Потім розкладаємо вишні в чисті банки і зверху заливаємо соком, що виділився, а також прикриваємо кришками.

Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки з вишнями, заливаємо їх теплою водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 15 хвилин після закипання води.

Потім акуратно дістаємо вишні у власному соку, герметично закриваємо кришками і перевертаємо догори дном. Чекаємо, поки вони охолонуть, а потім прибираємо у темне прохолодне місце до зими.

Цікаві новини для вас:

  1. Що приготувати з кабачків на вечерю: рецепт закусочного рулета з сиром і помідорами.
  2. Малосольні огірки в мінеральній воді виходять хрумкими та смачними: як їх готувати.
  3. Смачна страва на вечерю: як приготувати гуцульський банош з бринзою та грибами.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ягоди будете збирати відрами: ефективне підживлення для малини навесні

Яке добриво слід використовувати для ремонтантної малини навесні, як правильно підготувати, розводити та вносити курячий послід

Як приготувати курячі гомілки, щоб були ніжними і соковитими: цікавий спосіб

Як у домашніх умовах приготувати курячі гомілки в соусі зі сметани та гірчиці, щоб урізноманітнити своє повсякденне меню

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів