Літо – найкраща пора року, адже тільки в цей час є така величезна різноманітність фруктів та ягід. І якщо ви хочете насолоджуватися ними восени і взимку, спробуйте заморозити вишню або закрити ягоди у власному соку. theLime підібрав простий рецепт такої заготовки.
Інгредієнти: вишня (3 кг), цукор (600-750 г).
Приготування:
Вишні промиваємо в проточній воді, очищаємо від плодоніжок та листочків. Потім видаляємо кісточки – зробити це можна різними способами: за допомогою машинки для видалення кісточок, преса для часнику, скріпки, шпильки, пінцета, коктейльної трубочки, дерев'яної шпажки, олівця, пляшки, чайної ложки з вузьким кінцем, кулькової ручки.
Викладаємо перший шар вишні (приблизно 1 кг) у глибокий посуд і засипаємо 200-250 г цукру. Потім зверху знову кладемо шар ягід і цукру – всього повинно вийти по 3 шари вишні та цукру.
Накриваємо все кришкою та залишаємо при кімнатній температурі приблизно на 3 години. Можна залишити і всю ніч, але тоді краще прибрати ягоди в холодильник.
Читайте також: Старовинний рецепт вишневого варення без кісточок: так готували ще наші бабусі.
Через зазначений проміжок часу вишні перемішуємо, вмикаємо плиту і ставимо їх на середній вогонь. Підігріваємо доти, поки повністю не розчиниться цукор – доводити до кипіння не потрібно.
Потім розкладаємо вишні в чисті банки і зверху заливаємо соком, що виділився, а також прикриваємо кришками.
Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки з вишнями, заливаємо їх теплою водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 15 хвилин після закипання води.
Потім акуратно дістаємо вишні у власному соку, герметично закриваємо кришками і перевертаємо догори дном. Чекаємо, поки вони охолонуть, а потім прибираємо у темне прохолодне місце до зими.
- Раніше ми розповіли простий рецепт варення з черешні без кісточок.
- Читайте також на theLime, як зробити смачне вишневе варення з желатином.
Цікаві новини для вас:
- Що приготувати з кабачків на вечерю: рецепт закусочного рулета з сиром і помідорами.
- Малосольні огірки в мінеральній воді виходять хрумкими та смачними: як їх готувати.
- Смачна страва на вечерю: як приготувати гуцульський банош з бринзою та грибами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.