У літній період господині та господарі роблять заготовки на зиму, і більшість пробують готувати консервацію новими способами. Наприклад, якщо ви вже знаєте простий рецепт кабачкової ікри з майонезом, цього разу почитайте про те, як зробити мариновані огірки "по-фінськи" з додаванням гірчиці. Детальніше про цей рецепт та етапи його приготування - читайте далі на theLime.
Читайте на тему: Кабачки як шашлики - популярна консервація на зиму: як їх приготувати.
Інгредієнти: 2 кг огірків, 2 л води, 4 ст.л. солі, 260 г цукру, 330 мл оцту 6%, 1,5 ч.л. насіння гірчиці, 2 шт. лаврового листа.
Приготування: у каструлю налийте воду та додайте сіль, цукор гірчицю та лавровий лист. Поставте все це кип'ятитися на вогонь.
Тим часом подрібніть огірки чималими шматочками. Після того, як вода закипіла, додайте оцет і знову доведіть до кипіння. Далі до маринаду додайте огірки і готуйте ще протягом 3-5 хвилин - до моменту, поки плоди не змінять колір.
Читайте також: Як закрити на зиму смачні огірки четвертинками: рецепт "Дамських пальчиків".
Після приготування розкладіть огірки в уже простерилізовані банки, залийте їх маринадом, щільно закрийте чи закатайте кришками, залиште у темному місці до повного охолодження. Можна накрити банки щільною тканиною.
- Швидка кабачкова піца – смачна заміна звичайній із тіста: раніше ми розповідали, як її приготувати.
Цікаві новини для вас:
- Мариновані "французькі" огірки з гірчицею - популярний рецепт: як закрити їх на зиму.
- Кабачки на зиму без стерилізації: як приготувати у гостро-солодкому соусі сацебелі.
- Ваші діти захочуть добавки: 5 лайфхаків при приготуванні дерунів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.