Лайм

Як готують мариновані огірки "по-фінськи": рецепт з гірчицею на зиму

Зробіть смачну консервацію своїми руками

У літній період господині та господарі роблять заготовки на зиму, і більшість пробують готувати консервацію новими способами. Наприклад, якщо ви вже знаєте простий рецепт кабачкової ікри з майонезом, цього разу почитайте про те, як зробити мариновані огірки "по-фінськи" з додаванням гірчиці. Детальніше про цей рецепт та етапи його приготування - читайте далі на theLime.

Фото: unsplash.com

Читайте на тему: Кабачки як шашлики - популярна консервація на зиму: як їх приготувати.

Інгредієнти: 2 кг огірків, 2 л води, 4 ст.л. солі, 260 г цукру, 330 мл оцту 6%, 1,5 ч.л. насіння гірчиці, 2 шт. лаврового листа.

Приготування: у каструлю налийте воду та додайте сіль, цукор гірчицю та лавровий лист. Поставте все це кип'ятитися на вогонь.

Тим часом подрібніть огірки чималими шматочками. Після того, як вода закипіла, додайте оцет і знову доведіть до кипіння. Далі до маринаду додайте огірки і готуйте ще протягом 3-5 хвилин - до моменту, поки плоди не змінять колір.

Читайте також: Як закрити на зиму смачні огірки четвертинками: рецепт "Дамських пальчиків".

Після приготування розкладіть огірки в уже простерилізовані банки, залийте їх маринадом, щільно закрийте чи закатайте кришками, залиште у темному місці до повного охолодження. Можна накрити банки щільною тканиною.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги