Лайм

Як готують мариновані огірки "по-фінськи": рецепт з гірчицею на зиму

Зробіть смачну консервацію своїми руками

У літній період господині та господарі роблять заготовки на зиму, і більшість пробують готувати консервацію новими способами. Наприклад, якщо ви вже знаєте простий рецепт кабачкової ікри з майонезом, цього разу почитайте про те, як зробити мариновані огірки "по-фінськи" з додаванням гірчиці. Детальніше про цей рецепт та етапи його приготування - читайте далі на theLime.

Фото: unsplash.com

Читайте на тему: Кабачки як шашлики - популярна консервація на зиму: як їх приготувати.

Інгредієнти: 2 кг огірків, 2 л води, 4 ст.л. солі, 260 г цукру, 330 мл оцту 6%, 1,5 ч.л. насіння гірчиці, 2 шт. лаврового листа.

Приготування: у каструлю налийте воду та додайте сіль, цукор гірчицю та лавровий лист. Поставте все це кип'ятитися на вогонь.

Тим часом подрібніть огірки чималими шматочками. Після того, як вода закипіла, додайте оцет і знову доведіть до кипіння. Далі до маринаду додайте огірки і готуйте ще протягом 3-5 хвилин - до моменту, поки плоди не змінять колір.

Читайте також: Як закрити на зиму смачні огірки четвертинками: рецепт "Дамських пальчиків".

Після приготування розкладіть огірки в уже простерилізовані банки, залийте їх маринадом, щільно закрийте чи закатайте кришками, залиште у темному місці до повного охолодження. Можна накрити банки щільною тканиною.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Розсада оживе на очах: перевірений спосіб підживлення рослин дріжджами

Городники розповіли, як підживити розсаду - для цього треба використовувати дріжджі

Розсада почне нарощувати коріння з перших днів: що треба додати в ґрунт

Городники дали поради щодо підготовки ґрунту для розсади, щоб змусити її наростити гарне коріння

Медовик з вишневою начинкою, який завжди виходить: улюблений торт по-новому

Приготуйте медовик з вишневою начинкою - вона додасть торту приємну кислинку