У літній період господині та господарі роблять заготовки на зиму, і більшість пробують готувати консервацію новими способами. Наприклад, якщо ви вже знаєте простий рецепт кабачкової ікри з майонезом, цього разу почитайте про те, як зробити мариновані огірки "по-фінськи" з додаванням гірчиці. Детальніше про цей рецепт та етапи його приготування - читайте далі на theLime.

Фото: unsplash.com

Читайте на тему: Кабачки як шашлики - популярна консервація на зиму: як їх приготувати.

Інгредієнти: 2 кг огірків, 2 л води, 4 ст.л. солі, 260 г цукру, 330 мл оцту 6%, 1,5 ч.л. насіння гірчиці, 2 шт. лаврового листа.

Приготування: у каструлю налийте воду та додайте сіль, цукор гірчицю та лавровий лист. Поставте все це кип'ятитися на вогонь.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Тим часом подрібніть огірки чималими шматочками. Після того, як вода закипіла, додайте оцет і знову доведіть до кипіння. Далі до маринаду додайте огірки і готуйте ще протягом 3-5 хвилин - до моменту, поки плоди не змінять колір.

Читайте також: Як закрити на зиму смачні огірки четвертинками: рецепт "Дамських пальчиків".

Після приготування розкладіть огірки в уже простерилізовані банки, залийте їх маринадом, щільно закрийте чи закатайте кришками, залиште у темному місці до повного охолодження. Можна накрити банки щільною тканиною.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.