Лайм

Смачна консервація на зиму: як приготувати кабачки по-корейськи з морквою

Рецепт не потребує досвідчених кулінарних знань

Кабачки на зиму можна приготувати не лише у гостро-солодкому соусі сацебелі чи зі смаком шашлику. Також заготовки на основі цього продукту роблять з додаванням моркви. Далі розповімо про те, як закрити на холодний сезон неймовірно смачні та ніжні кабачки по-корейськи.

Інгредієнти: 3 кг кабачків , 0,5 кг моркви, 0,5 кг цибулі, 3-5 штук червоного солодкого перцю, 1 головка часнику, 1 пачка приправи для корейської моркви (30 г), 1 стакан оцту 9% (об'ємом 250 мл), 2/3 стакани соняшникової олії (об'ємом 250 мл), 1 стакан цукру (об'ємом 250 мл), 2 столові ложки солі, пучок кропу. Пропорції вказані для приготування 9 баночок об’ємом півлітра.

Фото: YouTube

Приготування: кабачки та моркву очищаємо від шкірки та натираємо їх на крупній тертці. Далі кубиками нарізаємо цибулю та додаємо її до інших компонентів. Туди ж видавлюємо 1 головку часнику. Помитий під проточною водою перець нарізаємо кубиками і також додаємо його до інших подрібнених інгредієнтів. Не забуваємо додати туди нарізаний пучок зелені. Всі складові ретельно перемішуємо у глибокій ємності.

Переходимо до маринування: до наших продуктів додаємо 1 пачку приправи до корейської моркви, стакан цукру та 2 столові ложки солі. Також наливаємо туди ж соняшникову олію та оцет. Все добре перемішуємо та залишаємо компоненти настоятися у маринаді на 2-2,5 години. За цей час овочі виділять сік завдяки солі та оцту.

Читайте також: Квашені огірки з борошном – популярний рецепт на зиму: як їх приготувати.

Кабачки по-корейськи перекладаємо до банок. Стерилізувати їх попередньо не потрібно, оскільки тара простерилізується у процесі приготування.

На дно глибокої каструлі застеляємо тканину, ставимо наповнені баночки з кришками та заливаємо їх водою приблизно трохи більше, ніж наполовину. Після кипіння консервацію готуємо ще протягом 40 хвилин. Далі дістаємо банки та закручуємо їх кришками. Після приготування перевертаємо заготовки догори дном та накриваємо щільною тканиною. Наступного дня консервацію можна перемістити в холодне місце.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що робити з черствими пасками: кулінарні лайфхаки від кондитерів

Як можна використовувати залишки черствої паски, яка залишилася після Великодня, які прості десерти можна з неї приготувати

Найкращі ідеї французького манікюру на короткі нігті: добірка фото

Які варіанти французького манікюру на короткі нігті зробити у 2024 році, щоб бути у тренді та виділятися із сірого натовпу  

Молоко корисне для городу: як його використовувати і які рослини поливати

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво на основі молока, а також які рослини та кімнатні квіти можна підживлювати ним