Кабачки на зиму можна приготувати не лише у гостро-солодкому соусі сацебелі чи зі смаком шашлику. Також заготовки на основі цього продукту роблять з додаванням моркви. Далі розповімо про те, як закрити на холодний сезон неймовірно смачні та ніжні кабачки по-корейськи.
Інгредієнти: 3 кг кабачків , 0,5 кг моркви, 0,5 кг цибулі, 3-5 штук червоного солодкого перцю, 1 головка часнику, 1 пачка приправи для корейської моркви (30 г), 1 стакан оцту 9% (об'ємом 250 мл), 2/3 стакани соняшникової олії (об'ємом 250 мл), 1 стакан цукру (об'ємом 250 мл), 2 столові ложки солі, пучок кропу. Пропорції вказані для приготування 9 баночок об’ємом півлітра.
Приготування: кабачки та моркву очищаємо від шкірки та натираємо їх на крупній тертці. Далі кубиками нарізаємо цибулю та додаємо її до інших компонентів. Туди ж видавлюємо 1 головку часнику. Помитий під проточною водою перець нарізаємо кубиками і також додаємо його до інших подрібнених інгредієнтів. Не забуваємо додати туди нарізаний пучок зелені. Всі складові ретельно перемішуємо у глибокій ємності.
Переходимо до маринування: до наших продуктів додаємо 1 пачку приправи до корейської моркви, стакан цукру та 2 столові ложки солі. Також наливаємо туди ж соняшникову олію та оцет. Все добре перемішуємо та залишаємо компоненти настоятися у маринаді на 2-2,5 години. За цей час овочі виділять сік завдяки солі та оцту.
Читайте також: Квашені огірки з борошном – популярний рецепт на зиму: як їх приготувати.
Кабачки по-корейськи перекладаємо до банок. Стерилізувати їх попередньо не потрібно, оскільки тара простерилізується у процесі приготування.
На дно глибокої каструлі застеляємо тканину, ставимо наповнені баночки з кришками та заливаємо їх водою приблизно трохи більше, ніж наполовину. Після кипіння консервацію готуємо ще протягом 40 хвилин. Далі дістаємо банки та закручуємо їх кришками. Після приготування перевертаємо заготовки догори дном та накриваємо щільною тканиною. Наступного дня консервацію можна перемістити в холодне місце.
- Що приготувати з кабачків на вечерю: дізнайтесь рецепт закусочного рулета з сиром і помідорами.
Цікаві новини для вас:
- Малосольні огірки в мінеральній воді виходять хрумкими та смачними: як їх готувати.
- Можна готувати щодня: швидкий рецепт огірків по-корейськи з часником і кропом.
- Простий рецепт кабачкової ікри з майонезом, яку варто приготувати на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.