Лайм

Що приготувати з кабачків: рецепт овочевого рагу з вершковим сиром

Знайома літня страва з новим смаком

У сезон кабачків хочеться спробувати приготувати якомога більше різноманітних страв з цього овочу. Універсальною стравою є овочеве рагу, яке можна подати як закуску, гарнір або повноцінний обід чи вечерю. А якщо додати до нього ще вершковий сир, то вийде кулінарний шедевр, від якого всі будуть у захваті. Розповідаємо, як його приготувати.

Читайте також: Будуть готові за 6 годин: швидкий рецепт маринованих кабачків.

Інгредієнти: кабачок, помідор, болгарський перець, морква, цибуля ріпчаста, часник, вершковий сир, кріп, сіль, перець, спеції. (Кількість овочів, зелені та спецій беріть залежно від смакових уподобань).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Вимиту та очищену моркву натріть на великій тертці. Обсмажте овочі на сковороді з додаванням олії.

Болгарський перець ретельно промийте під проточною водою, просушіть, видаліть насіння та наріжте дрібним кубиком. Додайте до овочів, перемішайте і протушкуйте 2-3 хвилини.

Читайте також: Швидка кабачкова піца - смачна заміна звичайній із тіста: як її приготувати.

Томати також наріжте дрібними кубиками та викладіть у сковороду. Перемішайте.

Кабачки наріжте таким же способом, як перець та помідори. Перекладіть до решти овочів. Посоліть, поперчіть, додайте улюблені спеції за смаком. Ретельно перемішайте, додайте дрібно нарізаний часник і смажте кілька хвилин.

До смажених овочів додайте вершковий сир, трохи гарячої води та добре перемішайте. Тушкуйте ще кілька хвилин до м'якості овочів. Наприкінці посипте улюбленою свіжою зеленню. Вимкніть вогонь і подавайте овочеве рагу до столу зі скибочками підсмаженого хліба.

Раніше ми ділилися рецептом закусочного рулету з кабачків з сиром і помідорами.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні