У сезон кабачків хочеться спробувати приготувати якомога більше різноманітних страв з цього овочу. Універсальною стравою є овочеве рагу, яке можна подати як закуску, гарнір або повноцінний обід чи вечерю. А якщо додати до нього ще вершковий сир, то вийде кулінарний шедевр, від якого всі будуть у захваті. Розповідаємо, як його приготувати.
Читайте також: Будуть готові за 6 годин: швидкий рецепт маринованих кабачків.
Інгредієнти: кабачок, помідор, болгарський перець, морква, цибуля ріпчаста, часник, вершковий сир, кріп, сіль, перець, спеції. (Кількість овочів, зелені та спецій беріть залежно від смакових уподобань).
Приготування:
Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Вимиту та очищену моркву натріть на великій тертці. Обсмажте овочі на сковороді з додаванням олії.
Болгарський перець ретельно промийте під проточною водою, просушіть, видаліть насіння та наріжте дрібним кубиком. Додайте до овочів, перемішайте і протушкуйте 2-3 хвилини.
Читайте також: Швидка кабачкова піца - смачна заміна звичайній із тіста: як її приготувати.
Томати також наріжте дрібними кубиками та викладіть у сковороду. Перемішайте.
Кабачки наріжте таким же способом, як перець та помідори. Перекладіть до решти овочів. Посоліть, поперчіть, додайте улюблені спеції за смаком. Ретельно перемішайте, додайте дрібно нарізаний часник і смажте кілька хвилин.
До смажених овочів додайте вершковий сир, трохи гарячої води та добре перемішайте. Тушкуйте ще кілька хвилин до м'якості овочів. Наприкінці посипте улюбленою свіжою зеленню. Вимкніть вогонь і подавайте овочеве рагу до столу зі скибочками підсмаженого хліба.
Раніше ми ділилися рецептом закусочного рулету з кабачків з сиром і помідорами.