Лайм

Суп-пюре, котлети і намазка для бутербродів: страви з кабачків, які ви ще не готували

Спробуйте ці сезонні рецепти

У 2023 році кабачки в Україні дають добрий урожай, і в певний момент постає питання: що з ними робити? Існує багато рецептів консервації кабачків: у вигляді ікри, в томаті з часником або навіть з ананасовим соком. Але якщо ви хочете приготувати з кабачків щось на сніданок, обід чи вечерю, пропонуємо вам три простих та оригінальних рецепти, які ще не встигли набриднути.

Читайте також: Кабачки із сардиною стали хітовим рецептом на зиму: як їх приготувати.

Кабачкова намазка для бутербродів

Інгредієнти: 2 невеликі кабачки (до 500 г), 1,5 цибулини, 2 морквини, 2 зубчики часнику, 1 плавлений сирок, кріп, сіль, перець, сухий або свіжий часник, олія.

Приготування: моркву чистимо і натираємо на тертці, решту овочів ріжемо невеликими кубиками. У каструлі з товстим дном обсмажуємо на олії цибулю з морквою, потім додаємо кабачки. Коли кабачки трохи підрум'яняться і почнуть пускати воду, додаємо сіль, спеції часник, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 15 хвилин. Готові овочі перекладаємо в блендер, додаємо плавлений сир та подрібнений кріп, після чого перемелюємо до пастоподібної консистенції. Подавати можна з хлібцями, брускетою, овочами.

Фото: pixbay.com

Читайте також: Як із магазину, тільки краще: рецепт смачної кабачкової ікри на зиму.

Кабачковий суп-пюре

Інгредієнти: 3 кабачки, 2 картоплини, 4 зубчики часнику, 1 цибулина, 200 мл вершків, сіль та перець за смаком.

Приготування: цибулю шаткуємо, часник пропускаємо через прес і обсмажуємо на вершковому маслі в каструлі з товстим дном. Нарізані кубиками овочі висипаємо в каструлю та обсмажуємо ще 5 хвилин. Доливаємо воду, щоб вона покрила овочі, додаємо сіль та спеції за смаком і варимо до готовності, коли картопля стане м'якою. Вливаємо вершки та перебиваємо занурювальним блендером до консистенції пюре. Подавати такий кабачковий суп можна із сухариками або зеленню.

Фото: pixbay.com

Читайте також: Класичний рецепт консервації: як закрити гострі баклажани "Вогник" в аджиці.

Кабачкові котлети

Інгредієнти: 2 кабачки, 2 картоплі, 1 морква, 1,5 цибулини, 3 зубчики часнику, 1 яйце, 3 ст. ложки манної крупи, зелень, сіль, паприка, перець, куркума, олія, панірувальні сухарі.

Приготування: Всі овочі натираємо на тертці, ріжемо зелень, в мисці з'єднуємо з манною крупою і спеціями. Вбиваємо яйце та перемішуємо інгредієнти. Залишаємо на 20 хвилин, після чого зливаємо зайву рідину та формуємо котлетки. Обвалюємо їх у панірувальних сухарях і обсмажуємо на розігрітій сковороді, щоб підрум'янилися з обох боків. Потім перекладаємо на деко, накриваємо фольгою і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Фото: Getty Images

Раніше ми розповідали чим корисні кабачки для здоров'я.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні