Кожна господиня має свій улюблений рецепт закуски з огірків: хтось маринує огірки по-польськи або ж закриває з кабачками на зиму, а інші вважають за краще робити малосольні в банці. theLime підібрав швидкий і простий рецепт битих огірків по-китайськи з часником і соєвим соусом.
Інгредієнти: огірки (5 шт.), рослинна олія (3 ст. л.), оцет (2 ст. л.), цукор (1 ч. л.), сіль (щіпка), часник (4-5 зубчиків), соєвий соус або теріяки (2 ст. л.), зелень (за смаком).
Приготування:
Огірки промиваємо у проточній воді, зрізаємо кінчики із двох сторін. Складаємо їх у поліетиленовий пакет або загортаємо у харчову плівку. Проходимося по них качалкою або молотком для відбивання м'яса – при цьому не варто сильно бити, огірки не повинні перетворитися на кашу.
Читайте також: Малосольні огірки в мінеральній воді виходять хрусткими та смачними: як їх готувати.
Виймаємо биті огірки з пакета або плівки та розрізаємо на середні шматочки – приблизно по 4 см. Викладаємо їх у глибокий посуд.
Зелень ретельно промиваємо у проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо ножем.
Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес.
Додаємо до битих огірків нарізану зелень, часник, рослинну олію, оцет, соєвий соус, цукор та сіль. За бажанням також можна посипати кунжутом. Все ретельно перемішуємо та подаємо апетитну закуску до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати квашені огірки, щоб довго зберігалися в квартирі при кімнатній температурі.
- Читайте також на theLime топ-3 рецепти огірків на зиму, які обожнюють за смак і простоту консервації.
Цікаві новини для вас:
- Навіщо огірки замочують перед консервацією і чи треба це робити.
- Як позбутися гіркоти огірків: перевірені народні методи.
- Як зберігати огірки, щоб довше залишалися свіжими: поради та лайфхаки.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.