Лайм

Смачна закуска за лічені хвилини: рецепт битих огірків з часником і соєвим соусом

Зробити її простіше простого

Кожна господиня має свій улюблений рецепт закуски з огірків: хтось маринує огірки по-польськи або ж закриває з кабачками на зиму, а інші вважають за краще робити малосольні в банці. theLime підібрав швидкий і простий рецепт битих огірків по-китайськи з часником і соєвим соусом.

Фото: instagram.com/yummy_maker_

Інгредієнти: огірки (5 шт.), рослинна олія (3 ст. л.), оцет (2 ст. л.), цукор (1 ч. л.), сіль (щіпка), часник (4-5 зубчиків), соєвий соус або теріяки (2 ст. л.), зелень (за смаком).

Приготування:

Огірки промиваємо у проточній воді, зрізаємо кінчики із двох сторін. Складаємо їх у поліетиленовий пакет або загортаємо у харчову плівку. Проходимося по них качалкою або молотком для відбивання м'яса при цьому не варто сильно бити, огірки не повинні перетворитися на кашу.

Читайте також: Малосольні огірки в мінеральній воді виходять хрусткими та смачними: як їх готувати.

Виймаємо биті огірки з пакета або плівки та розрізаємо на середні шматочки – приблизно по 4 см. Викладаємо їх у глибокий посуд.

Зелень ретельно промиваємо у проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо ножем.

Часник очищаємо від лушпиння та пропускаємо через прес.

Додаємо до битих огірків нарізану зелень, часник, рослинну олію, оцет, соєвий соус, цукор та сіль. За бажанням також можна посипати кунжутом. Все ретельно перемішуємо та подаємо апетитну закуску до столу.

Фото: instagram.com/olgaslutskaya

Цікаві новини для вас:

  1. Навіщо огірки замочують перед консервацією і чи треба це робити.
  2. Як позбутися гіркоти огірків: перевірені народні методи.
  3. Як зберігати огірки, щоб довше залишалися свіжими: поради та лайфхаки.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні