Лайм

Страва з кабачків, яку варто додати в меню: рецепт смачного овочевого рагу

Зробити його простіше простого

Багато господинь стикаються з тим, що члени їхньої родини, а особливо діти, не люблять страв з овочів. Однак є безліч способів приготувати їх так, щоб було смачно. І якщо ви вже пробували робити спагетті з кабачка або закусочний рулет із сиром та помідорами, цього разу здивуйте близьких овочевим рагу. theLime підібрав перевірений, але в той же час простий рецепт.

Фото: instagram.com/mam_alama7

Інгредієнти: кабачки (400 г), баклажани (500-600 г), картопля (400 г), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), болгарський перець (1 шт.), томатна паста (1-2 ст. л.), майонез або сметана жирністю 20-25% (2 ст. л.), рослинна олія, часник (4 великих зубяика), солодка паприка (2 ч. л.), лавровий лист, сіль, перець, цукор, кінза, петрушка, картопляний відвар (1-1,5 склянки).

Приготування:

Всі овочі, крім кабачків, очищаємо від шкірки та подрібнюємо середнім кубиком 1*1 см.

У каструлю виливаємо 1,5 склянки води і відварюємо в ній приблизно 6-7 хвилин подрібнену картоплю. Знімаємо з вогню, але залишаємо картоплю у відварі.

Читайте також: Легендарна французька страва: як приготувати овочевий рататуй у духовці.

Розігріваємо сковороду з товстим дном та рослинною олією, обсмажуємо по черзі цибулю, моркву, перець, кабачки та баклажани. Обсмажуємо кожен інгредієнт десь по 1 хвилині, а потім уже всю суміш тушкуємо 10 хвилин під кришкою, періодично помішуючи.

Кінзу промиваємо в проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо її ножем.

Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес або нарізаємо.

За 2 хвилини до готовності рагу додаємо до овочів томатну пасту, майонез або сметану, паприку, лавровий лист, мелений перець, сіль та цукор до смаку. Тушкуємо рагу 1-2 хвилини, акуратно помішуючи овочі, щоб не пригоріла паста і паприка.

Потім додаємо відварену картоплю, вливаємо 1-1,5 склянки картопляного відвару, акуратно перемішуємо і тушкуємо під нещільно прикритою кришкою ще 2-3 хвилини.

Наприкінці всипаємо зелень, часник і перемішуємо.

Подаємо ароматне овочеве рагу з кабачками та баклажанами до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/mam_alama7

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати огірки, щоб довго зберігалися в квартирі при кімнатній температурі.
  2. Як смачно приготувати стручкову квасолю: рецепт з вершками і часником.
  3. Смачний салат на зиму: як закрити пікантні зелені помідори по-грузинськи.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні