Багато господинь стикаються з тим, що члени їхньої родини, а особливо діти, не люблять страв з овочів. Однак є безліч способів приготувати їх так, щоб було смачно. І якщо ви вже пробували робити спагетті з кабачка або закусочний рулет із сиром та помідорами, цього разу здивуйте близьких овочевим рагу. theLime підібрав перевірений, але в той же час простий рецепт.
Інгредієнти: кабачки (400 г), баклажани (500-600 г), картопля (400 г), морква (1 шт.), цибуля (1 шт.), болгарський перець (1 шт.), томатна паста (1-2 ст. л.), майонез або сметана жирністю 20-25% (2 ст. л.), рослинна олія, часник (4 великих зубяика), солодка паприка (2 ч. л.), лавровий лист, сіль, перець, цукор, кінза, петрушка, картопляний відвар (1-1,5 склянки).
Приготування:
Всі овочі, крім кабачків, очищаємо від шкірки та подрібнюємо середнім кубиком 1*1 см.
У каструлю виливаємо 1,5 склянки води і відварюємо в ній приблизно 6-7 хвилин подрібнену картоплю. Знімаємо з вогню, але залишаємо картоплю у відварі.
Читайте також: Легендарна французька страва: як приготувати овочевий рататуй у духовці.
Розігріваємо сковороду з товстим дном та рослинною олією, обсмажуємо по черзі цибулю, моркву, перець, кабачки та баклажани. Обсмажуємо кожен інгредієнт десь по 1 хвилині, а потім уже всю суміш тушкуємо 10 хвилин під кришкою, періодично помішуючи.
Кінзу промиваємо в проточній воді, викладаємо на декілька хвилин на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Потім подрібнюємо її ножем.
Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес або нарізаємо.
За 2 хвилини до готовності рагу додаємо до овочів томатну пасту, майонез або сметану, паприку, лавровий лист, мелений перець, сіль та цукор до смаку. Тушкуємо рагу 1-2 хвилини, акуратно помішуючи овочі, щоб не пригоріла паста і паприка.
Потім додаємо відварену картоплю, вливаємо 1-1,5 склянки картопляного відвару, акуратно перемішуємо і тушкуємо під нещільно прикритою кришкою ще 2-3 хвилини.
Наприкінці всипаємо зелень, часник і перемішуємо.
Подаємо ароматне овочеве рагу з кабачками та баклажанами до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли топ-3 рецепти смачних сезонних закусок із кабачка.
- Читайте також на theLime, як приготувати кабачкові рулетики з фаршем.
Цікаві новини для вас:
- Як приготувати огірки, щоб довго зберігалися в квартирі при кімнатній температурі.
- Як смачно приготувати стручкову квасолю: рецепт з вершками і часником.
- Смачний салат на зиму: як закрити пікантні зелені помідори по-грузинськи.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.