Лайм

Популярний рецепт консервації: як приготувати гостру варену аджику на зиму

Беріть на замітку, готуйте та насолоджуйтесь смаком

Аджика – абхазька і грузинська приправа у вигляді пастоподібної маси, до складу якої входять перетерті овочі. Вона ідеально доповнить м'ясні, рибні, овочеві та інші страви. Готують аджику у сирому вигляді, яку зберігають у холодильнику, та вареному. Для заготовок на зиму найкраще підійде другий варіант. theLime підібрав для вас рецепт аджики, яка готується швидко і не вимагає від вас великих кулінарних навичок.

Читайте також: Так готували ще наші бабусі: класичний рецепт баклажанної ікри на зиму.

Інгредієнти: помідори (5 кг), болгарський перець (1 кг), морква (1 кг), яблука (1 кг), часник (300 г), оцет 9% (250 мл), соняшникова олія (500 мл), цукор (200 г або на смак), сіль (100 г або на смак), гострий перець (кілька стручків, за бажанням).

Фото: pixabay.com

Приготування:

На першому етапі підготуйте усі овочі. Все ретельно промийте, просушіть та наріжте. Помідори середнього розміру, наприклад сливки, розріжте на половинки, великі - на четвертинки. Червоний болгарський перець наріжте часточками. Очищені від шкірки та серцевини яблука (будь-який сорт) також перетворіть на часточки. Моркву очистіть і залиште цілою. Часник розділіть на зубки та очистіть від лушпиння.

Далі усі інгредієнти пропустіть через м'ясорубку. Спочатку перекрутіть помідори, перелийте їх у велику каструлю, де варитимете аджику, і увімкніть вогонь. Потім пропустіть яблука та додайте до помідорів. Теж саме проробіть з морквою та перцем. Все перемішайте та варіть кілька хвилин.

Читайте також: Будуть готові за 3 години: найшвидший рецепт маринованих помідорів.

Потім влийте олію, оцет і ретельно перемішайте. Після закипання варіть аджику на середньому вогні 3 години. Каструлю прикрийте кришкою, але не щільно, щоб виходила пара. За годину до готовності висипте цукор, сіль та пропущений через прес часник.

Гарячу аджику розлийте по стерилізованих банках і закатайте. Переверніть дном догори, укутайте теплим пледом і залиште остигати. Після чого сховайте консервацію в темне прохолодне місце. З цієї кількості інгредієнтів вийде 7,5 л вареної аджики.

Раніше ми розповідали, як приготувати на зиму домашній соус барбекю.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Їхні звички відштовхують: які знаки Зодіаку найбільше дратують оточуючих

Астрологи назвали знаки Зодіака, які найбільше дратують інших через свої звички - у списку опинилися Раки, Водолії та Близнюки

На сонці чи в тіні: де краще садити баклажани, щоб мати великий врожай

Як правильно визначити оптимальне місце для висадки баклажанів на городі, в чому переваги та ризики вирощування в тіні та на сонці

Як приготувати млинці з м'ясною начинкою і соусом бешамель: простий рецепт

Млинці з м'ясною начинкою, запечені в духовці під соусом бешамель - смачна та ситна страва для всієї родини