Лайм

Так готували ще наші бабусі: класичний рецепт баклажанної ікри на зиму

Зробити її простіше простого

На календарі – початок серпня, і в самому розпалі сезон баклажанів, коли потрібно встигнути не лише насолодитися цими овочами, а й подумати про заготовки на зиму. Якщо ви вже встигли побалувати близьких закускою з баклажану з цибулею та сметаною, яка на смак нагадує гриби, цього разу приготуйте баклажанну ікру за класичним рецептом. theLime ділиться покроковою інструкцією, як її зробити.

Читайте також: Класичний рецепт консервації: як закрити гострі баклажани "Вогник" в аджиці.

Фото: instagram.com/homefood_warszawa_pl

Інгредієнти на 8 банок по 0,5 л: баклажани (2 кг), помідори (1,5 кг), морква (0,5 кг), болгарський перець (300 г), цибуля (0,5 кг), часник (50 г), паприка (1 ч. л.), червоний гострий перець (0,3 шт.), рослинна олія (200 мл), сіль (1,5 ст. л.), цукор (2 ст. л.), оцет (1 ст. л.).

Приготування:

Баклажани промиваємо в проточній воді, очищаємо від плодоніжок, нарізаємо акуратним кубиком.

У глибоку миску наливаємо холодну воду і розчиняємо у ній 1 ст. л. солі. Відправляємо в неї нарізані баклажани.

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібним кубиком. Розігріваємо сковороду з рослинною олією і обсмажуємо на ній цибулю до напівпрозорості.

Моркву очищаємо та пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо до обсмаженої цибулі та готуємо приблизно 5-7 хвилин.

Читайте також: Як закрити на зиму смачний салат із баклажанів та помідорів: простий рецепт.

Болгарський перець споліскуємо у воді, очищаємо від насіннєвої коробки. Нарізаємо та подрібнюємо за допомогою м'ясорубки.

Помідори та червоний гострий перець також промиваємо, розрізаємо та пропускаємо через м'ясорубку.

Баклажани перемішуємо та віджимаємо всю зайву воду. Також подрібнюємо за допомогою м'ясорубки.

У сковороду, де тушкували цибулю з морквою, висипаємо подрібнені баклажани, додаємо олію. Тушкуємо на слабкому вогні приблизно 15 хвилин.

Через зазначений проміжок часу додаємо подрібнені томати, а також болгарський та гострий перці. Все ретельно перемішуємо до однорідності. Проварюємо ще приблизно 40 хвилин, щоб випарувалася вся зайва волога.

Потім додаємо паприку, сіль, цукор і все ретельно перемішуємо, тушкуємо ще 15 хвилин. Слідом висипаємо пропущений через прес часник та оцет, перемішуємо. Варимо 2-3 хвилини та знімаємо з вогню.

Гарячу ікру розкладаємо в сухі, чисті, стерильні банки. Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки з салатом, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 10 хвилин після закипання води, потім дістаємо та закочуємо кришками.

Перевертаємо банку догори дном до повного остигання. Потім можна прибрати консервацію за бабусиним рецептом у темне прохолодне місце до зими.

Цікаві новини для вас:

  1. Тільки помідори, сіль та цукор: рецепт найпростішого томатного соку на зиму.
  2. Огірки, як у McDonald's, можна приготувати вдома: простий рецепт на зиму.
  3. Новий цікавий рецепт: як приготувати на зиму пікантну кабачкову ікру з карі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами