Лайм

Класична консервація на зиму: як приготувати Тещин язик з баклажанів

Пікантний салат із гостринкою

У сезон овочів господині намагаються заготовити баночки різноманітної консервації, які потім радуватимуть усю зиму. Хтось підшукує оригінальні рецепти, які нещодавно стали хітом, а хтось віддає перевагу класиці. Одним з таких є салат Тещин язик, рецепт якого ми розповімо в цьому матеріалі.

Інгредієнти: баклажани (5 шт.), червоний болгарський перець (1,1 кг), часник (200 г), гострий перець (1 стручок), оцет 9% (250 мл), цукор (100 г), сіль (80 г), олія (300 мл).

Читайте також: Як смачно приготувати баклажани по-корейськи на зиму: популярний рецепт.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Баклажани ретельно промийте під проточною водою та просушіть. Відріжте плодоніжки і наріжте кільцями завтовшки не менше 1 см. Перекладіть у глибоку миску, влийте олію і перемішайте, щоб усі кружальця були змащені. Після чого викладіть на деко, застелене пергаментном, і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 25 хвилин.

Тим часом, приготуйте пікантний соус. Болгарський перець промийте, видаліть насіння. Часник очистіть від лушпиння. Перець та часник перекрутіть на м'ясорубці. Додайте сіль, цукор, сіль та оцет. Перемішайте, щоб розчинилися всі кристали.

Запечені баклажани з'єднайте із соусом. Акуратно струсіть, щоб усі інгредієнти змішалися між собою. Не перемішуйте ложкою, щоб баклажани не перетворилися на кашу.

Тепер закуску потрібно перекласти у стерилізовані банки і закатати стерилізованими кришками. Банки промийте з харчовою содою, а потім ретельно прополощіть під проточною водою, витріть насухо. Поставте банки шийкою вниз на решітку холодної духовки, увімкніть температуру 150-180 градусів і стерилізуйте 20-30 хвилин. Кришки складіть у ємність, залийте окропом і залиште на 20 хвилин.

Читайте також: Усі закривають огірки пікулі на зиму: що це за рецепт та як їх приготувати.

Розкладіть салат із баклажанів по стерилізованих банках. Не трамбуйте його, а лише трохи струшуйте банку для кращого розподілу. На дні ємності із баклажанами буде сік. Розливайте його по банкам наприкінці, щоб у кожній банці була однакова кількість соусу. Прикрийте кришками. Тепер Тещин язик потрібно простерилізувати.

На дно каструлі викладіть тканину або кухонний рушник, встановіть банки з салатом. Налийте трохи води та доведіть до кипіння. Після цього стерилізуйте 20 хвилин.

Потім банки дістаньте та закатайте. Переверніть дном догори, укутайте теплим пледом і залиште на 12 годин. Після остигання поставте банки в темне прохолодне місце для зберігання.

Фото: Getty Images

Раніше ми ділилися найпростішим рецептом кабачкової ікри: як приготувати на зиму з томатною пастою.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Які добрива вносити під картоплю після висаджування: поради досвідчених городників

Скільки разів потрібно удобрювати картоплю, які органічні та мінеральні підживлення слід внести після висадки та появи сходів

Тертий пиріг з шоколадною начинкою: небанальний рецепт улюбленого десерту

Як у домашніх умовах спекти тертий пиріг із шоколадним кремом, щоб урізноманітнити звичне меню та побалувати свою родину

Їхні звички відштовхують: які знаки Зодіаку найбільше дратують оточуючих

Астрологи назвали знаки Зодіака, які найбільше дратують інших через свої звички - у списку опинилися Раки, Водолії та Близнюки